Hedef Yelken’e “hareket yeteneği” kazandıran YüzenOfis sayesinde yelken eğitimi almak isteyen grupların ayağına gidilebilecek.

Türkiye’nin ilk yelken antrenörü Levent Özgen ve 24 yaşındaki genç girişimci/yelkenci Yiğit Eroğlu tarafından 2009 yılında kurulan Hedef Yelken, daha fazla insana yelken sporunu sevdirmek için Türkiye’nin ilk YüzenOfis Yelkencilik Projesi’ni hayata geçirdi.

Yelken eğitiminin karada olmayacağı fikrinden yola çıkan deneyimli yelkenciler Kalamış’ta bir apartmanın giriş katındaki eğitim merkezlerini Fenerbahçe marinada demirli olan YüzenOfis ile denize taşıdılar. Hedef Yelken’e “hareket yeteneği” kazandıran YüzenOfis, yelken eğitimi almak isteyen grupların ayağına gidecek.

YüzenOfis ile yelken sporunu İstanbul’un Sarıyer, Beykoz, İstinye, Yeşilköy, Ataköy, Pendik, Adalar ve Tuzla gibi semtlerine taşıyacak olan Hedef Yelken bu sayede İstanbul’da yelken yaptırdığı alanı ve kitleyi genişletmeyi hedefliyor.

“Yüzenofis’imizin amacı İstanbul’un farklı bölgelerine de yelken eğitimini götürmek. Yüzenofis üzerine üç tane eğitim teknemizi alarak aynı gün içerisinde 36 kişiye eğitim verebileceğiz. Ayrıca Beykoz, Sarıyer ve İstinye koylarında yelken yapmanın yasak olduğu bilinmesine rağmen trafik ayrımı dışında koy içlerinde yelken yapabiliyorsunuz” diyen Hedef Yelken kurucu ortağı Yiğit Eroğlu: kalabalık gruplara yelken eğitimi vermek için YüzenOfis’le İstanbul’un farklı yerlerine gidebileceklerini söylüyor.

Herkes yelken yapabilir
Hedef Yelken’de denizle hiç alakası olmayan, hayatında hiç tekneye binmemiş insanlar da, yelken yarışlarına katılan deneyimli yelkenciler de eğitim alabiliyorlar. Büyük bir fiziksel güç gerektirmeyen yelken sporu aylarca düzenli ders almayı da gerektirmiyor. Nitekim Hedef Yelken’de sadece 2 saatlik “Yelkene Merhaba” eğitiminden, 12 saatlik temel eğitime ya da ileri düzeydeki yelken eğitimlerine kadar herkese uygun program bulunuyor.

Öncelikli hedefi yelkene yatırım yaparak yelken sporunu yaymaya çalışmak olan Hedef Yelken’in en kalabalık müşterilerini üniversiteliler oluşturuyor. Bugüne kadar

600’den fazla üniversitelinin eğitim aldığı Hedef Yelken’in işbirliği yaptığı üniversiteler arasında İstanbul Teknik, İstanbul, Boğaziçi, Mimar Sinan, Koç, Kadir Has gibi üniversiteler bulunuyor.

Garantili eğitim
Hedef Yelken’de temel yelken eğitimi ortalama 12 saat sürüyor. Hedef Yelken’den temel eğitim almak isteyenler aynı zamanda eğitim garantisi de alıyor. 12 saatlik eğitime katılanlar, eğitim sonrasında yapılan testte başarılı olup sertifika alamazlarsa o testi geçene kadar ücretsiz olarak eğitime devam edebiliyor.

Çocuklara ve kurumlara özel programlar geliştiren Hedef Yelken şirket çalışanları için takım çalışması, kriz yönetimi gibi uygulamalar da yapıyor. Hedef Yelken’in eğitim verdiği şirketler arasında Procter&Gamble, Türk Hava Yolları, Garanti Bankası, Pfizer, Allianz gibi büyük kurumlar bulunuyor.

YüzenOfis’in özellikleri
Türkiye’nin ünlü yat tasarımcılarından Turhan Soyaslan tarafından tasarlanan YüzenOfis, Ağustos 2010’da Tuzla’da yapıldı. 15 metre boyundaki YüzenOfis, bir “yüzen ev”den esinlenerek tasarlandı. Gövdesi sacdan yapılan teknenin oldukça geniş bir salonu, kıç tarafında gerektiğinde indirilerek kullanılabilecek ve teknelerin yanaşmasında “iskele” görevi üstlenebilecek 2x4 metre boyutunda “hareketli” bir platformu, güvertesinde de bir lifti bulunuyor.

Fenerbahçe Marina'da F9 iskelesinde bulunan 40 kişilik YüzenOfis, iki makineli motoru ile saatte 10 mil seyir sürati yapabiliyor. Eğitimde kullanılan iki gorbon teknesini üzerine alarak seyahat edebilen ofisin içerisinde geniş bir salon, soyunma odaları, mutfak, duş ve tuvalet de bulunuyor.

Hedef Yelken hakkında
Hedef Yelken, 2009 yılında Türkiye’nin ilk yelken antrenörü Levent Özgen ve 24 yaşındaki genç girişimci Yiğit Eroğlu tarafından kuruldu. Aynı yıl içerisinde ekibini ve tekne filosunu genişleten Hedef Yelken bugün 11 kişiden oluşan deneyimli eğitim ekibi ve 8 eğitim teknesiyle 14 yaşından büyük herkese yelken eğitimi veriyor.

 

Editör: TE Bilişim