TÜRKİYE WİNDSURF LİGİ RÜZGÂRI DİKİLİ’DE ESECEK
 
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Türkiye Yelken Federasyonu, Dikili Belediyesi, Ayvalık Belediyesi ve Urla Megapol Yelken ve Windsurf Kulübü işbirliği ile düzenlenen “Türkiye Windsurf Ligi”nin ikinci ayağı olan Dikili yarışları, 28-31 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılacak. Çandarlı Doğu Plajı’nda düzenlenecek yarışlara, Türkiye’de rüzgâr sörfünün önde gelen isimleri katılacak.
 
Türkiye Windsurf Ligi’nin ilk ayağı olan Ayvalık ayağı haziran ayında gerçekleşmişti. Yarışmanın Urla ayağı ise 25-28 Ağustos 2016 tarihlerinde İçmeler mevkiindeki Urla Megapol Yelken ve Windsurf Kulübü’nde düzenlenecek. Windsurf Ligi’nin Ayvalık ayağında olduğu gibi yarışmalarda ana tema otizm konusunda farkındalığı artırmak olacak. Sörfçüler, “Otizmin Farkındayız” yazılı özel tişörtleriyle yarışacak.
 
DİKİLİ YARIŞLARI ÇOK HEYECANLI GEÇECEK
 
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, bu yıl başlattıkları Türkiye Windsurf Ligi’nin şimdiden marka haline geldiğini ifade etti. Geçtiğimiz haziran ayağında Ayvalık’ta yaptıkları yarışın çok büyük katılımla ve coşkulu geçtiğini belirten Öztürk, “Rüzgâr sörfünde Ayvalık’ın çok iyi bir parkur olduğunu gördük. Dikili, geçtiğimiz yıl Odamızın desteği ile Pegasus Windsurf Ligi 3. Ayak Dikili Yarışları’na ev sahipliği yapmıştı. Dikili şimdi de Türkiye Windsurf Ligi’nin ikinci ayağına ev sahipliği yaparak çok iyi bir parkur olduğunu bir kez daha ispatlayacak. Dikili yarışlarının büyük heyecana sahne olacağına inanıyoruz. Bu organizasyon, Ege Bölgemizin ve Türkiye’nin tanıtımı için büyük fırsat yaratacaktır. Yarışların kısa sürede yurtdışı katılımıyla uluslararası niteliğe dönüşeceğini düşünüyoruz. Türkiye Windsurf Ligi’nde yarışacak sörfçülerimize başarılar diliyoruz. Halkımızı da oldukça zevkli geçeceğine inandığımız yarışları izlemeye davet ediyoruz” diye konuştu.


Dikili Belediyesi Spor Koordinatörü Murat Durak, 5 kategoride gerçekleştirilecek olan Türkiye Windsurf Ligi yarışlarından Dikili’nin alnının akıyla çıkacağını ifade etti. Durak, “Belediyemiz öncülüğünde bugüne kadar çok sayıda büyük organizasyondan başarıyla çıktık. Şimdi sırada Türkiye Windsurf Ligi var. Windsurf tutkunlarının gözü üç gün boyunca Dikili’de olacak. İlçemizin kapılarını önemli bir organizasyonla bir kez daha dünyaya açmış olacağız. Tüm sporseverleri 28 Temmuz tarihinde Çandarlı Doğu Plajı Windsurf sahasında gerçekleştirilecek olan açılış seremonisine ve 31 Temmuz tarihine kadar devam edecek olan yarışlara bekliyoruz” dedi.

.
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim