Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası

 Şampiyonanın 4. ayağı, 29-30 Ağustos'ta Burdur Gölü'nde gerçekleştirilecek

BURDUR (AA) - Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ile Burdur Belediyesince ortaklaşa gerçekleştirilecek Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası'nın 4. ayağı Burdur'da yapılacak.

Burdur Gölü'nde 29-30 Ağustos'ta düzenlenecek şampiyonaya Türkiye'nin çeşitli illerinden 30 sporcunun katılması bekleniyor. Şampiyonada sporcular su jetinde 9 kategoride mücadele edecek. Flyboardda ise gölde çeşitli akrobasi hareketleri gerçekleştirilecek. TMF Yönetim Kurulu Üyesi ve su jeti branş sorumlusu Faysal Şefkatlioğlu, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile yaptıkları görüşmelerden olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi.

 "Hava, deniz ve karada aynı anda organizasyon düzenlenecek" 

Şefkatlioğlu, organizasyonda yaklaşık 150 kişinin katılımıyla yamaç paraşütü de yapılacağını ve motosiklet festivali düzenleneceğini kaydetti. Yamaç paraşütü, motosiklet, su jeti ve flyboard sporlarının bir arada yapılmasının ayrı bir önemi olduğunu dile getiren Şefkatlioğlu, şöyle konuştu: "Türkiye'de ilk defa hava, deniz ve karada aynı anda organizasyon düzenlenecek. Organizasyon bu açıdan Türkiye ve Burdur için güzel bir tanıtım olacak. Organizasyon kapsamında Burdur ile ilgili bir tanıtım filmi de hazırlayacağız. Daha önce Elazığ ve Bodrum'da güzel bir tanıtım gerçekleştirmiştik."

 Belediye Başkanı Ercengiz Başkan Ercengiz ise suyunun üçte birini kaybeden Burdur Gölü'ne dikkat çekmek için çeşitli organizasyonlar düzenlediklerini söyledi. Bu kapsamda gerçekleştirecekleri şampiyonanın motosiklet ve yamaç paraşütüyle birleştirilerek festival havasında yapılacağını anlatan Ercengiz, şunları kaydetti: "Burdur Gölü dalga boyunun düşük olması dolayısıyla su sporları için çok uygun bir göl. Belediye olarak amacımız, Burdur Gölü'nde su sporlarının tekrar yapılabilmesini sağlamak. Bunun için Halk Plajı’nda çeşitli düzenlemeler yaptık. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Motor ve su sporlarını seven herkesi 29-30 Ağustos'ta Burdur’a davet ediyorum. Türkiye Motosiklet Federasyonu'na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Editör: TE Bilişim