Kürek Sporundaki İddiamızı Ortaya Koyuyoruz

Türkiye kürek sporunda iddiasını ortaya koyuyorKürek Federasyonu Başkan Yardımcısı Bayülken kürek sporuna ilginin gün geçtikçe arttığını belirterek : "Hafif kilolarda, gençlerde madalya alıyoruz, ağır kilolarda Final A çekiyoruz" dedi.

Kürek Federasyonu Başkan Yardımcısı Ozan Bayülken, kürek sporunda hafif kilolarda ve gençlerde madalya aldıklarını, ağır kilolarda finale kaldıklarını belirterek, "Türkiye olarak tüm kategorilerde atılım halindeyiz" dedi. Bayülken, geçen yılki Dünya Şampiyonası'nda 23 yaş altında 2 ve Avrupa Şampiyonası'nın gençler kategorisinde 2 kez finale kaldıklarını kaydederek, Akdeniz Oyunları'nda da 2 gümüş madalya aldıklarını söyledi.

Geçen yılın federasyon tarihindeki en başarılı sezon olduğunu ifade eden Bayülken, "Bu yıl, rekorumuzu kırdık ve 5 tane Final A çektik. 2014 Dünya Şampiyonası'nda gümüş, bronz, 2. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda da bronz madalya aldık. Bu yıla kadar Türkiye'nin uluslararası arenada 3 madalyası vardı. Sadece bu yıl 3 madalya daha alarak, bunu 6'ya çıkardık. Bunun içinde devşirme sporcu, doping yok. Bütçesine göre kürek, en başarılı federasyonlar arasında yer alıyor. Kısıtlı imkanlarla şampiyonalara hazırlanıyoruz" şeklinde konuştu.

Bayülken, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kürek sporuna önemli yatırımlar yaptığını dile getirerek, onlarla beraber çalıştıklarını anlattı.Kürek Federasyonunun parkuru bulunmadığına dikkati çeken Bayülken, Avrupa'da parkursuz tek ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı.

Bayülken, kamp tesislerinin de bulunmadığına işaret ederek, "Federasyona ait tekne birkaç tane, kulüplerin verdiği teknelerle yarışlara katılıyoruz. Bu sınırlı imkanlarla da olsa ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Federasyon tarihinin en başarılı dönemi, rakamlar bunu gösteriyor. Sadece alınan madalyalar değil, bir dünya 4'üncülüğü, dünya 6'ncılığı var. Ağır kilo 2 tek olimpiyat barajının altında derece yapıldı. Bu, kürek tarihinde Türkiye için ilkti, dünya 8'incisi oldu. Eğer seneye de bu derece tekrarlanırsa olimpiyatlara vize alınmış olacak" diye konuştu.

"Üniversitelerin kürek sporuna ilgisi büyük"

Bayülken, 2. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda Gökhan Güven ve Eren Can Arslan'ın bronz madalya aldığını anımsatarak, saliseyle geçildikleri ekibin 2 hafta önce dünya şampiyonu olduğunu söyledi.

Sporcuların kürekte dünyada söz sahibi ekipleri geride bıraktığını belirten Bayülken, "Hafif kilolarda ve gençlerde madalya alıyoruz, ağır kilolarda Final A çekiyoruz. Türkiye olarak tüm kategorilerde atılım halindeyiz. Belirli sporcular üstünde ilerlemiyoruz. Fenerbahçe ve Galatasaray dışındaki kulüpleri güçlendirmek istiyoruz. Onlar da işin içine girebilseler başarı artacak" ifadesini kullandı.

Bayülken, üniversitelerin kürek sporuna büyük ilgisi olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:"Onlar için ayrı lig gibi müsabakalar düzenledik. 8 federe olmuş üniversitemiz var, umarım bu sayı artacak çünkü bu dünyada bir üniversite sporu, üniversitelerin hem imkanları hem de sporcu potansiyeli geniş. İmkanları da var, onlar sporda söz sahibi olmaya başladıkça tanınmışlığımız artacak. Deniz küreğine de önem vermeye başladık. Deniz küreği, her yaş grubuna hitap eden bir kategori, performanstan çok sosyal yaşam için spor, burada sosyal anlamda hedeflerimiz var."

Editör: TE Bilişim