Tunceli, Türkiye Su Jeti ve Flayboard Şampiyonasına hazır

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, 27-28 Ekim'de Motor Sporları Federasyonu ile organize edecekleri Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası hazırlıklarının tamamlandığını söyledi. Vali Sonel, yaptığı açıklamada, Tunceli'de su sporlarına önemli bir katkı sağlayacak Türkiye'nin ilk rafting eğitim merkezini kentte hizmete açtıklarını kaydetti.

Tunceli'nin su, hava ve doğa sporlarında marka şehir olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü belirten Sonel, "Tunceli terörden arındırıldıkça kent gerçek kimliğine kavuşarak spora, turizme yöneliyor ve bu kent hak ettiği noktaya kısa sürede gelecek." dedi.

Sonel, şampiyona süresince yarışma alanında rafting, kano, jet ski, sürat tekneleriyle gösteriler yaptıracaklarını ve vatandaşlara ücretsiz tekne gezisi imkanı sunacaklarını belirtti. Tuncay Sonel, Tunceli'nin el değmemiş doğası, tarihi eserleri, günü birlik yapılabilecek doğa gezileri, kentin dört bir tarafındaki durgun ve akarsularıyla çok ciddi spor ve turizm potansiyelini elinde bulundurduğunu fakat yıllarca terörün gölgesinde kaldığını vurguladı.

Editör: TE Bilişim