Tuna Masters serisi, Cape Town ve Teos’tan sonra, sezon finalinde Alaçatı’da

Bu yıl, 4-7 Ekim 2018 tarihleri arasında, 12.si düzenlenecek olan Turkcell Platinum Alaçatı Uluslararası Balıkçılık turnuvası, bundan böyle Turkcell Platinum Tuna Masters Alaçatı olarak yaşamına devam edecek. Geçtiğimiz 11 yıl boyunca Avrupa’nın en büyük açık deniz balıkçılık turnuvası unvanını elde eden bu etkinlik, bu sene de heyecan dolu.

Türkiye’de ünlü iş insanlarının ve usta balıkçıların buluşma noktası olan Turkcell Platinum Tuna Masters Alaçatı, yine dev balıklar peşinde. Birçok eski şampiyonun yer aldığı bu turnuvada, geçen yılki şampiyonlar X-Shark ve Tornado unvanlarını korumak için denize açılacaklar. Bu yıl da birçok ünlü simanın yer alacağı yarışmada, Gökhan Çarmıklı, Murat Aslan, Burhan Çavuşoğlu, Erkut Soyak, Turgut Konukoğlu, Adil Konukoğlu, Cem Boyner, Mustafa Taviloğlu, Feridun Bigalı, Berent Akdemir, Kerem Şengezer, Turan Mutlu, Sinan Kuran, Mahmut Özgener, Bülent Akgerman, Tolga Aydınol gibi isimler kıyasıya mücadele edecek.

Yine uluslararası katılımla adından dünyada da söz ettirecek olan turnuva, balıkçılarımızı dünya ustalarıyla bir araya getirmesiyle ünlü.

“Masters Class” uygulamasıyla, “daha hafif takım sınıfı” olan tek turnuva, Turkcell Platinum Tuna Masters Alaçatı, bu yıl da bu özelliği ile ustalık seviyesini daha yukarılara taşıyor. Usta balıkçılar, rakiplerine karşı, çekeri daha az misina kullanarak farklı bir meydan okumada bulunuyor.

Katılımcıların yanı sıra, destekçileriyle de dünyanın ve Türkiye’nin lider markalarını bir araya getiren Tuna Masters Alaçatı, bu yıl da farklı markaların katılımıyla değerini artırdı. Her yıl olduğu gibi Turkcell Platinum ana sponsorluğunda, Çeşme Belediyesi ve Port Alaçatı Marina ev sahipliğinde gerçekleşecek olan turnuva, Mercedes-Benz Türk, Arvento, Camp David, CMS, Evinrude, Raymarine, Huawei, Seakeeper, Can-Am, SeaDoo, Godiva, Antmare, Alkoçlar, 7800 Çeşme, FerdiBaba, Birlikte Güzel, Meridian Adventure, Ege Medya, Viking Yachts, Northstar, GoPro, Seaguar, Momoi, Accurate ile birlikte.

Turnuva günleri boyunca denizdeki heyecan, balıkların karaya getirilmesi ile birlikte, sahada da büyük bir coşkuya dönüşüyor. Cumartesi ve Pazar günleri, balık tartısı ve birçok etkinliğin yer aldığı, akşamüzeri 16.00-20.00 saatleri, turnuvanın en coşkulu anları.

Pazar akşamı, kazananların açıklandığı ödül töreninde, yakalanan balıklar, sahada pişirilip sunuluyor ve bu lezzet tüm katılımcılarla paylaşılıyor.

Editör: TE Bilişim