TEAM ALVIMEDICA AUCKLAND’DAN YOLA ÇIKTI

Dünyanın en çok izlenen prestijli yelken yarışı Volvo Ocean Race’de, 15 Mart’ta start alması beklenen Auckland (Yeni Zelanda) ve Itajai (Brezilya) etabı, bölgedeki tropikal fırtına nedeniyle üç günlük erteleme ile başladı.

Auckland limanında şiddetli rüzgarlar ve dev dalgalar oluşturan tropikal hortum nedeniyle yola çıkamayan Volvo Ocean Race filosu, Pam Kasırgası’nın dinmesinin ardından Auckland’dan yolcu edildi. Güney Okyanusu ve Cape Burnu etrafından, 6.776 deniz mili kat edilerek Itajai’da son bulacak zorlu bir yolculuğa doğru yelkenlerini açan filoda bulunan ve Volvo Ocean Race’in “En Genç Takımı” özelliği taşıyan Team Alvimedica, 5’nci etaba güçlü bir şekilde başladı.

Auckland-Itajai etabı için değişiklik yaparak daha önce altı kez Volvo Ocean Race’e katılan ve üç galibiyeti bulunan Stu Bannatyne’i (VOR startı öncesindeki Transatlantik antrenmanında takıma mentor olarak destek olmuş ve yarışın başından beri de Team Alvimedica’ya danışmanlık yapmıştı...) ekibine dahil eden Team Alvimedica, Bannatyne’ın deneyimlerinden de yararlanarak bu etabı başarıyla tamamlamaya çalışacak.

Team Alvimedica’nın skipper’ı Charlie Enright, start öncesi 5’nci etap için yaptığı değerlendirmede, yarışta ilk 24 saat içinde hafif ama değişken hava şartları beklediklerini, ancak Yeni Zelanda’nın kötü ünüyle nam salan “Doğu Burnu” etrafına geldiklerinde hava şartlarının ağırlaşabileceğine dikkat çekti. “Yarışın kendisi kişisel bir gelişim alanı ve bu kez Güney Okyanusu bu gelişimi sürdürecek” “Hortum bir süreliğine hareketsiz kalabilir, ki bu bizim onun arkasına yaklaşmamızı sağlar ve oldukça ciddi bir basınç ve güçlü meltemler yaratır. Bu da, hava koşullarının daha fazla şiddetlenmesini sağlayacak ve Güney Pasifiği’ni geçerken hortumu takip etmek rotamızda önemli bir faktör haline gelecek. Birçok ağır hava şartına maruz kalacağız, ama yarışın kendisi zaten bir kişisel gelişim alanı ve bu kez de Güney Okyanusu bunu bize sağlayacak. Önceliğimiz, tekneyi ve ekibi tek parça halinde tutmak...” diyen Enright, Team Alvimedica’nın da her zorluğu karşılamaya ve tüm zorluklarla baş etmeye hazır olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilişim