Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Sualtı Ragbisi Türkiye Şampiyonası, İzmir’de Narlıdere Yüzme Havuzu’nda yapıldı.  Erkeklerde 7 takımın karşılaştığı şampiyonada İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk gün Ege Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi, Ana Bilim, ikinci gün ise Urla Belediyesi, İzmir Triatlon Yüzme Takımı ve Çanakkale Sualtı ve Cankurtarma takımları ile yarıştı. 6 maçlık seride hiç yenilgi yüzü görmeden rakiplerine karşı ezici bir skor elde etti. Toplamda 52 gol atan ve hiç gol yemeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Erkek Sualtı Ragbi Takımı, Federasyon Kupası’nı 8. kez İzmir’e taşıdı.

Ege Üniversitesi’ni 4-0,   Çanakkale Sualtı ve Cankurtarma Takımı’nı 12-0,  19 Mayıs Üniversitesi’ni 8-0, Ana Bilim’i 10-0, Urla Belediyesi’ni 9-0 ve İzmir Triatlon Yüzme Takımı’nı 9-0 yenerek mutlu sona ulaştı. Son 7 sezondur Türkiye şampiyonu olduklarını hatırlatan antrenörler Hakan Togar ve Didem Özdem, “Şimdi hedefimiz, Ağustos ayında Finlandiya Helsinki’de yapılacak Dünya Şampiyonası’nda milli forma giyecek sporcularımızla Türkiye’yi ve İzmir’i en iyi şekilde temsil etmek” dediler.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sualtı Ragbi takımı Yekta Güngör, Çağatay İnallı, Hakan Togar, Gökhan Meriç, Serkan Özşengüler, Özgür Koraç, Ekin Koç, Çetin Çetiner, Merter Çok, Can Rıfat Ağaç, Bilgehan Aydın, Süleyman Bekar’dan oluşuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Erkekler Sualtı Ragbi Takımı’nın kadrosunda 4 milli sporcu bulunuyor.

Editör: TE Bilişim