Sujeti Şampiyonasında Dalgaların Azizliği

 Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından Kemer’de düzenlenen Türkiye Sujeti Şampiyonası Kemer’de yapılan 4. ve son ayak yarışlarıyla sona erdi.

Elverişsiz hava koşulları nedeniyle yer değişikliği yapılan şampiyonada 20 sporcu hem birbirleriyle hem de dalgalarla mücadele etti.

DALGALARIN KÖTÜ ŞAKASI

Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve dün Kemer sahilinde hazırlanan yarış parkuru, sabah saatlerinden itibaren sahili dövmeye başlayan dalgalar yüzünden Ayışığı Koyu’na taşındı. Elverişsiz hava koşulları, parkurun taşınması sırasında da sporculara zor anlar yaşattı. Dubaların toplanma telaşında büyük kaza atlatıldı.YARIŞLAR AKŞAM ÜSTÜ SONA ERDİDenizin nispeten elverişli olduğu Ayışığı Koyu’nda Stock Slalom, Stock Drag, Open Class Drag ve Open Class olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirilen sujeti yarışlarında dereceye girenlere kupaları Kemer Enduro Motosiklet Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Talih Kurga, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve Kemer Kaymakamı Bayramali Köse tarafından verildi. Elverişsiz hava koşullarından doğan aksaklıklar yüzünden madalya töreni akşam üstü yapılabildi.

ERKEKLERİ GERİDE BIRAKTI

Şampiyonada, bu spora bir yıl önce başlayan Nilgün Bayırlı’nın, Stock Drag kategorisinde erkekleri geride bırakarak şampiyon olması yarışların sürprizi oldu. Bayırlı, bu yıl bütün ayaklarda başarılı sonuçlar aldığını belirterek, birinciliğinin ilerisi için büyük bir motivasyon sağladığını söyledi.Şampiyonada kategorilere göre sonuçlar şöyle:

STOCK SLALOM1. Galip Bebek (Bodrum Motosiklet Kulübü)2. İsmail Koca (ferdi)3. Sadık Biçer (ferdi)

STOCK DRAG1. Nilgün Bayırlı (Bodrum Motosiklet Kulübü)2. İsmail Koca (Bodrum Motosiklet Kulübü)3. Şenay Cankurt (ferdi)

OPEN CLASS DRAG1. Ali Komşusu (ferdi)2. Veli Özkan Piro (Kemer Enduro Motosiklet Kulübü)3. Sadık Biçer (ferdi)

OPEN CLASS1. Ali Komşusu (ferdi)2. Veli Özkan Piro (Kemer Enduro Motosiklet Kulübü)3. Kahraman Aktaş

Editör: TE Bilişim