Türkiye’nin ilk seri üretim yelkenlisi Azuree 40 ile European Yacht Of The Year 2010 – 2011’de ilk 5’e girmenin heyecanını yaşayan Sirena Marine, bu tekne ile Türkiye’nin en önemli yelkenli yarışı Deniz Kuvvetleri Kupası’nda katılacak.

Dünyaca ünlü Azimut-Benetti Grubu’nun 2006 yılından bu yana İtalya dışındaki tek üreticisi ve Türkiye dağıtıcısı olan Sirena Marine, Şubat 2010’da İtalyan-Türk ortak tasarımı ilk seri üretim yelkenli markası Azuree’yi sektör ile buluşturdu. Avrasya Boat Show’da tanıtılan Azuree Ailesi’nin ilk yelkenlisi “Azuree 40” kısa zamanda yelkenli dünyasının dikkatini çekti. Avrupa’daki en önemli yelkenli üreticilerinin ve yelkenli dünyasının, her yıl sonuçlarını merakla beklediği European Yacht of the Year ödül komitesi Azuree 40’ı Performance Cruiser kategorisinde aday gösterdi. Geçtiğimiz günlerde ise Avrupa yelkenli pazarına yön veren bu prestijli ödülde Performance Cruiser kategorisinde Azuree 40’ın ilk 5’e kaldığı bilgisi paylaşıldı. European Yacht Of The Year 2010 – 2011’de ilk 5’te yer alan Azuree 40, 23-26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Deniz Kuvvetleri Kupası’na dünyanın en iyi 15 yelkenli sporcusu arasında gösterilen Stig Westergaard liderliğinde oluşturulan Azuree Takımı ile katılacak. Sirena Marine, uluslararası arenada başarılı olacağına inandığı Azuree 40’ı yelken sporunun duayen ismi Stig Westergaard ile buluşturdu ve Westergaard, Deniz Kuvvetleri Kupası’nda Azuree Takımı’nın lideri olmayı kabul etti. Westergaard’ın büyük beğenisini kazanan Azuree 40, Avrupa yelkenli dünyasının da kısa sürede ilgisini çekmeyi başardı. Westergaard’ın Azuree için yorumu “ Azuree’yi ailemle birlikte çıkacağım geziler için tercih edeceğim bir yelkenli olarak görüyorum. Azuree, performansı ile beni, sunduğu konfor ile de ailemi mutlu hissettirecek bir tekne. Azuree ile ailece çıkacağımız bir gezinin fikri bile beni heyecanlandırıyor” oldu.

Azuree ile dünya markası yaratılacak
Günümüz teknolojisinin sağladığı en iyi cruising deneyimini vadeden Azuree 40, yarış teknesi performansını gezi yelkenlisi konforuyla buluşturmasıyla ön plana çıkıyor.
Türkiye pazarında başarılı bir çıkış yakalayan Azuree 40’ın Avrupa lansmanının Cenova Boat Show’da gerçekleştirileceğini belirten Sirena Marine Genel Müdürü Saffet Üçüncü, Avrupa lansmanı sonrasında Azuree 40’ın çizdiği başarılı yükselişin ivme kazanacağına inandığını söyledi. Üçüncü: “ Türk pazarının Azuree’ye gösterdiği ilgi bizim bu projeye olan inancımızı perçinledi. Zaten doğru takım ve doğru konseptle yola çıktığımızı biliyorduk. Ama artık Azuree’nin lansmanı için de zamanlamamızın doğru olduğuna eminiz. Azuree ile bir dünya markası yaratmak vizyonuyla yola çıktık, bunun ilk adımını da European Yacht of the Year ile atmak istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim