Laser Radial Genç Bayanlar Avrupa Şampiyonu PINAR KAYNAR YURDA DÖNDÜ

Türkiye Yelken Federasyonu 2012 Yılı Faaliyet Programında bulunan Laser Radial Avrupa Gençler Şampiyonası 26 Ağustos - 02 Eylül 2012  tarihleri arasında Nieuwport / Belçika’da yapıldı. Pınar Kaynar ( İstanbul Yelken Kulübü ) Avrupa Şampiyonu oldu. 21 ülke ve 73 tekne arasında Kızlar kategorisinde Laser Radial Gençler Avrupa Şampiyonu olan Pınar Kaynar büyük bir başarıya imza attı.

Erkek ve Kadın kategorilerinde toplam 6 sporcuyla yer aldığımız Laser Radial Avrupa Gençler Şampiyona’sında Pınar Kaynar’ın aldığı Şampiyonluk büyük gurur kaynağı oldu.

Pınar Kaynar’ı Atatürk Havalimanı’nda Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre, As Başkan Neylan Günay, Olimpik Takım Lideri Selma Rodopma ve Ailesi karşıladı.

Çok mutlu olduğunu dile getiren Pınar, uzun dönem yoğun çalışmaların sonunda bu başarıyı Türkiye’ye getirdiği için çok gururlu olduğunu belirtti.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre “ 2012 yılında özellikle Laser Sınıfında aldığımız 4. Büyük başarıyı bize Pınar Kaynar getirdi.   Öncelikle kendisini, antrenörlerini ve kulübünü tebrik ediyorum. Bu yıl Laser 4.7 Gençler Avrupa Şampiyonası’nda İstanbul Yelken Kulübü’nden  Doğa Arıbaş Avrupa Şampiyonu,Karşıyaka Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Selim Hekimoğlu Avrupa 3. Oldu. Olimpiyatlarda ilk kez ülkemizi Laser Radial Sınıfında temsil eden Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu Nazlı Çağla Dönertaş da Laser Radial Avrupa 3.sü olmuştu. Bu başarılar bizleri çok mutlu ediyor, uzun soluklu ve planlı programlı çalışmaların sonuçlarını böyle güzel derecelerle elde etmek çok gurur verici dedi.

Pınar Kaynar,Laser Radial,Avrupa,Şampiyon

Laser 4.7 Avrupa Gençler Şampiyona’sı diğer sporcularımızın dereceleri;

Laser Radial Bayan ( 21 Ülke, 73 Katılımcı )

1. Pınar Kaynar - İstanbul Yelken Kulübü

14. Ecem Güzel - Turgutreis Belediye Yelken Kulübü

Laser Radial Erkek ( 25 Ülke, 186 Katılımcı )

28. Can Akdurak - Solo Yelken Kulübü

32. Alp Rona Rodopman - Fenerbahçe Spor Kulübü Yelken Şubesi

61. Cem Deniz Namlı - Karşıyaka Spor Kulübü Yelken Şubesi

70. Onur Özkaya  - Karşıyaka Spor Kulübü Yelken Şubesi

Sporcularımıza Giedrus Guzys antrenörlük yapmıştır.

 

Editör: TE Bilişim