Red Bull Sailing Team sezona ikincilikle başladı

Red Bull Sailing Team Extreme Sailing Series’in Maskat, Umman’daki ilk ayağında ikinci olma başarısını göstererek zirve iddiasını gösterdi.

MASKAT (UMMAN) – Red Bull Sailing Team dümencisi Roman Hagara, Red Bull’un bu sezonki şampiyonluk iddialarının ne kadar gerçekçi olduğunun bilincindeydi ve dördüncü gün yarışlarının ardından başarılarını tayfasıyla birlikte kutladı.

Yarışların final gününe ilk üç gün gösterdikleri süper performansla 15 puan önde gelmeleri dolayısıyla, Hagara’nın serinin 1. ayağını kazanma beklentisi içinde olması gayet normaldi.

Son şampiyon The Wave, Muscat Cuma günü yapılan dört yarışın üçünü kazanarak, final gününde rakiplerinin önüne geçti ve liderliği Avusturyalı ekipten devralıp zirvede yer aldı.

Dört günlük sezon açılışı, her ne kadar final günü gösterdikleri performansla Red Bull ekibi için buruk bir sevince dönüşse de, iki Olimpiyat şampiyonluğu bulunan Hagara ve taktisyen Hans Peter Steinacher için bir başarı olarak görülebilir, ikinci olarak geçen yıl kazanmaya çok yaklaştıkları şampiyonluk iddialarını kanıtlamış oldular.

Serinin birinci ayağı sonunda The Wave, Muscat 232 puanla birinci olurken, Red Bull altı puan gerilerinde yer aldı. Amerika Kupası sahibi Alinghi başarılı bir performansla 218 puan topladı ve üçüncü olarak 2011’den bu yana ilk kez podyuma çıktı.
Serinin bir sonraki durağı 11-14 Nisan‘da Singapur olacak.

Red Bull Extreme Sailing Team Tayfası: Roman Hagara (Dümenci), Hans Peter Steinacher (Taktisyen), Graeme Spence (AVU/Bowman), Matthew Adams (EN/Trimmer), Pierre LeClainche (FRA); Antrenör: Jay Glaser (ABD); Baş Mühendis: Harald Vettermann (AVU)

2013 Yarış Takvimi:

1.Ayak: Maskat, Umman 5 ‐ 8 Mart
2.Ayak: Singapur 11 – 14 Nisan
3.Ayak: Qingdao, Çin 2 – 5 Mayıs
4.Ayak: İstanbul, Türkiye 20 – 23 Haziran
5.Ayak: Porto, Portekiz 25 – 28 Temmuz
6.Ayak: Cardiff, Galler 23 – 26 Ağustos
7.Ayak: Nice, Fransa 3 – 6 Ekim
8.Ayak: Rio de Janeiro, Brezilya 14 – 17 Kasım

Bilgiler:

Extreme Sailing Series, yelkenlilerin küçük parkurlarda son sürate ulaştığı adrenalin dolu bir etkinlik. Dünya üzerinde bir milyondan fazla insan şimdiden bu yarışları takip ediyor. 2013’de yapılan yeniliklerle seyirciler daha uzun kıyı yarışları ve Cumartesi etkinlikleri için düzenlenen özel bir yarışma izleyecek. Yarışlar bir gün su yarışı ve üç gün içinse seyircilerin önünde gerçekleştirilen stadyum modu şeklinde planlandı.

Editör: TE Bilişim