PEGASUS WINDSURF LİGİ 2013’TE İKİNCİ AYAK YARIŞLARI GÖMEÇ’TE SONA ERDİ

İstanbul, 01 Temmuz 2013– Türkiye Yelken Federasyonu ve Pegasus Hava Yolları işbirliği ile bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Pegasus Windsurf Ligi ikinci ayak yarışları 27-30 Haziran tarihleri arasında Balıkesir Ayvalık Gömeç’te gerçekleştirildi.

Pegasus Hava Yolları ile Türkiye Yelken Federasyonu İşbirliği ve Gömeç Belediyesi’nin katkılarıyla 27-30 Haziran tarihleri arasında Gömeç’te Artur Tatil Sitesi Gemi Yatağı Koyu’nda yapılan şampiyonaya 64 sporcu katıldı. Dört gün sürmesi planlanan yarışlar rüzgar nedeniyle sadece iki gün gerçekleştirilebildi.

Yarışların son gününde rüzgarın 20 knota kadar çıkmasıyla sporcuları kıyasıya yarıştı. Gerçekleştirilen yarışların sonunda, Genç Bayanlarda Dilara Uralp, Bayanlarda Çağla Kubat, Genç Erkeklerde Poyraz Akay, Erkeklerde Enes Yılmazer ve Masterlarda Özfer Uralp birinci oldu.

Sörfçüler Gömeç’ten sonra 01-04 Ağustos tarihleri arasında İzmir-Urla da 3.ayak yarışlarına katılacak.
 
Pegasus Hava Yolları Spor Faaliyetleri

“Uçmak herkesin hakkı” ilkesiyle Türk halkını uçmanın akıllı yolu ile tanıştıran Pegasus Hava Yolları, iç hatları tarifeli uçuşlarına başladığı 2005 yılından itibaren farklı alanlarda da sporun önde gelen destekçilerinden biri oldu. 2006 yılından beri PWA Dünya Windsurf Şampiyonası’nın sponsorluğunu üstlenerek, havacılıktaki dinamizmi windsurfle birleştiren Pegasus Hava Yolları, 2011 yılında da dünyada ilk kez kurulan Pegasus Windsurf Ligi’ne adını verdi. Pegasus Hava Yolları, 2009 yılından beri uçmak ve seyahat etmek gibi yaygınlaşmasını istediği Golf sporunu da her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Pegasus Golf Challenge turnuvası ile desteklemektedir.

Editör: TE Bilişim