Orhangazi Kaymakamı M. Selman Yurdaer, İznik Kaymakamı Murettin Kakilli, Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Özer, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven ve vatandaşlarının takip ettiği yarışlar 8 kategoride gerçekleştirildi. Yarışlara Şişecam Çayırova, İznikspor, Türk Balıkadamlar, Fenerbahçe, Sinop Karadeniz Yelken, Galatasaray, Sakaryaspor, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü takımları katıldı.
 
1.Orhangazi Kupası Deniz Küreği yarışlarında; Bayanlar 4x+ kategorisinde Şişecam Çayırova, Erkekler 1x kategorisinde Şişecam Çayırova, Erkekler 2x kategorisinde Fenerbahçe, Bayanlar 1x kategorisinde Şişecam Çayırova "A", Bayanlar 2x kategorisinde Şişecam Çayırova, Erkekler 4x+ kategorisinde Galatasaray takımları birinci oldu. Veteran Erkekler 4x+ yarışında ise Hüseyin Turoğlu, Yavuz Kuban, Fatih Örer, Fahri Özbey, Ezgi Tezcan (düm) takımı birinciliği göğüsledi. 1. Orhangazi Kupası Deniz Küreği yarışlarının takım kupa sıralamasında; Şişecam Çayırova 37 puan ile birinci, Fenerbahçe 25 puan ile ikinci, Türk Balıkadamlar 14 puan ile üçüncü, Galatasaray 12 puan ile dördüncü, İznikspor 8 puan ile beşinci, Sinop Karadeniz Yelken 6 puan ile altıncı, Gebze Yük. Teknoloji Enstitüsü 1 puan ile sonuncu oldu. Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven yaptığı açıklamada, İznik Gölü Orhangazi sahilinin kürek sporları için İsviçre'den sonra dünyada gördüğü ikinci güzel sahil olduğunu söyledi. İznik Gölü'nün sadece kürek için değil, tüm su spor branşları için çok elverişli olduğunu ifade eden İşseven, "Sahilde 3 kilometre mesafeyi gözle takip edebiliyorsunuz. Çevresinde bu tür sporlar için tesis kurulabilecek alanlar var. Bazı bölgelerde su sporu yapmak isteyenler tesislerden sonra 40 dakika yürüyor. İznik Gölü'nün bu anlamda değerlendirilmesi gerekiyor' dedi. İşseven, Avrupa veya Balkan Şampiyonası'nın Orhangazi'de yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na öneride bulunacaklarını da belirtti.

"Su sporlarını geliştireceğiz"
 
Çeşme'de yapılması planlanan yarışların Orhangazi'ye alınmasının mimarı olan Orhangazi Kaymakamı M.Selman Yurdaer ise, İznik Gölü Orhangazi sahilinin su sporları alanında geliştirilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Göldeki ilk yarışın düzenlenmesine katkı sağlayan TKF yönetimi ve Orhangazi Belediyesi'ne teşekkür eden Kaymakam Yurdaer, İznik Gölü'nde benzer sporların yapılması için girişimlerinin süreceğini söyledi. Orhangazi Belediye Başkanvekili Şemsi Kılıç da, Belediye olarak bu gibi faaliyetlere destek vermeye devam edeceklerini belirtti.
Editör: TE Bilişim