OLİMPİYAT ŞAMPİYONU “TORPİDO” IAN THORPE, İSTANBUL’A GELİYOR!

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından “2 Kıta 1 Yarış” sloganıyla 6-7 Temmuz 2013 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek “25. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları”nın davetlisi olarak; 5 Olimpiyat madalyasına sahip yıldız yüzücü Ian Thorpe, İstanbul’a geliyor.
 
18 yaşındayken ilk kez katıldığı 2000 yılındaki Sydney Olimpiyat Oyunları'nda 3 altın ve 2 gümüş madalya kazanan Thorpe, 2004'te Atina'da 200 ve 400 metre serbestte altın madalyanın sahibi oldu ve olimpiyatlarda 5 altın madalyaya ulaştı. Olimpiyatlardaki başarısının yanı sıra 11 kez dünya şampiyonu da olan Ian Thorpe, 13 kez dünya rekoru kırdı.
 
“TORPİDO” LAKAPLI THORPE’UN KARİYERİ İLKLERLE DOLU

 
TMOK’un davetlisi olarak “2 Kıta 1 Yarış” için İstanbul’a gelecek olan Ian Thorpe’un kariyeri bir çok rekor ve ödülle dolu. 2001 Dünya Su Sporları Şampiyonası'nda altı altın madalya kazanan Thorpe, tek bir şampiyonada bu performansı gösterebilen ilk isim oldu. 2001 yılında Japonya’da düzenlenen tekler Dünya Şampiyonası’nda şimdiye kadar en fazla altın madalya kazanan sporcu olan Thorpe, 6 madalyanın 4’ünü dünya rekoru kırarak kazandı. Yine 2001 yılında Avustralya Şampiyonası’nda 40 yıl sonra John Konrads’ın ardından 100 metreden 800 metreye kadar tüm serbest stillerde başarı sağlayan ilk yüzücü oldu. Ülkesinin en verimli sporcularından biri olmasının yanı sıra insanlığı ve yardımseverliğiyle de birçok insanın saygısını kazandı ve dünya çapında şöhrete kavuştu. Birçok uluslararası organizasyonun tanıtımını üstlenen Thorpe, Avustralya, Fransa, Çin, Amerika ve Japonya tarafından kendisine verilen birçok ödülün de sahibi oldu.

BENZERSİZ “2 KITA 1 YARIŞ” İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI…

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi(TMOK) tarafından organize edilen; Samsung Electronics ana sponsorluğunda, Turkcell’in iletişim ve teknoloji sponsorluğunda, TRT Spor’un desteği ile bu yıl 6-7 Temmuz’da gerçekleşecek olan Boğaziçi Kıtalararası Yarışları, çeyrek asrı geride bırakıyor. 1989 yılında 4 bayan 64 erkek yüzücü ile başlayan bu efsanevi serüven 25. yılına yakışan bir katılımla, 1500 yüzücüye eşsiz bir deneyim yaşatacak.
 
İstanbul, Avrupa ve Asya kıtaları üzerine kurulmuş olması, içinden "boğaz" su yolu geçmesi özelliğiyle bu yüzme yarışını toplum sporu olarak yaptırmaya doğal bir ortam oluşturuyor ve “Benzersiz” bir kıtalararası yüzme yarışı yapılıyor. Anadolu yakasında Kanlıca'dan başlayarak, Avrupa yakasında Kuruçeşme'de sona erecek Boğaziçi Yüzme Yarışları, Türkiye ve 2020 Olimpiyatlarının güçlü adayı İstanbul'un tanıtımı için de özel bir öneme sahip. Dünyanın hiçbir yerinde kıtalararası bir yarış düzenlemek mümkün olmadığı için bu açıdan Ülkemiz farklı bir konumda.
 
İSTANBUL’UN 2020 OLİMPİYATLARI ADAYLIĞINA CİDDİ KATKISI OLACAK

 
TMOK; Gerçekleştirdiği spor faaliyetleri içinde önemli bir yere sahip ve dünyanın başka hiçbir noktasında bulunamayacak özgün bir deneyim olan, ‘Kıtalararası Boğaziçi Yarışları’nın, ulusal ve uluslararası medyanın odaklandığı çok yönlü bir platformda kitlesel bir etkinlik olarak geliştirmek için yıllardır çalışıyor. TMOK olarak bu etkinliğin, İstanbul’un olimpiyat oyunları adaylığının başarısı için sürdürülen ciddi çalışmalara önemli katkı sağlayacağını, İstanbul’un 2020 Olimpiyat Oyunlarına adaylığını kuvvetlendireceğimizi ayrıca uluslararası organizasyon düzenleme kabiliyetimizi arttıracağımızı düşünmekteyiz.
 
Boğaziçi Kıtalararası Yarışları ile Türkiye, 2020 Olimpiyatları için “Ben de Varım!” diyor.

Editör: TE Bilişim