Manş’ı geçen en hızlı Türk kadını

İZMİRLİ 22 yaşındaki sporcu Bengisu Avcı, İngiltere ve Fransa’yı ayıran Manş Denizi’ni yüzerek geçen 3’üncü Türk kadını oldu.

11 saat 29 dakikalık derecesiyle Bengisu, Manş’ı geçen en hızlı Türk kadını unvanını da aldı. Önceki gece İngiltere saatiyle 03.00’te İngiliz kıyısındaki Dover kentinden suya giren Avcı, 11 saat 29 dakika sonra 14.44’te Fransa kıyısındaki Cap Gris Nez’e ulaştı. Sıcaklığı 14 ile 17 derece arasında değişen suda genç sporcu 36 kilometre aralıksız yüzdü. Bengisu yüzerken kendisine, takipçi teknede mentörü ve annesi Messeret Avcı da eşlik etti. Manş’ı geçtikten sonra Türk bayrağı ile poz veren Bengisu Avcı duygularını paylaştı:

3 AKÜLÜ SANDALYE İÇİN “

Çok mutlu, gururlu ve yorgunum. Atatürk’ün izinde bir Türk kızı olarak bayrağımızı Fransa’da dalgalandırmak benim için bir onur. 2 yıldır bu geçişe hazırlandım, geçen sene başarısız oldum, yılmadım bu sene başardım. Yüzerken hep ailemi, arkadaşlarımı, bana destek verenleri, beni düşünenlerin isimlerini aklımdan tek tek sayarak zorluklara dayandım. Özellikle son etap, akıntı sebebiyle en zoruydu. 9’uncu saatte kıyıya çok yakın olmama rağmen akıntıyla boğuşmak zamanımı aldı. Bu geçiş aynı zamanda TOFD Omurilik Felçlileri Derneği için 3 akülü tekerlekli sandalye amacıyla yüzüldü. Şuan 4 bin TL’ye ulaştık ancak hâlâ bağışa ihtiyacımız var. Desteklerinizi bekliyorum. Burada sayamadığım onlarca kişiye, destekleri ve takip ettikleri için onlarca teşekkürler, inanın hepsini hissettim.” 

Editör: TE Bilişim