Dört mevsimin yaşandığı, sahip olduğu doğa güzellikleri ile değişik spor aktivitelerinin yapılmasına imkan sağlayan Kartepe’de su kayağında sezon kapanış şenliği de renkli görüntülere sahne oldu. Yaz boyu çevre il ve ilçelerden su kayağı sevenleri konuk eden Kartepe Sukay Park Tesisleri, sezon kapanış şenliğimde de Bursa, İstanbul, Sakarya ve Kocaeli’den su kayağı tutkunlarının buluşma yeri oldu.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın ev sahipliğinde gerçekleşen şenlikte Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Kocaeli İl Temsilcisi Celal Kavaz, TSSF Bursa İl Temsilcisi Hüseyin Başaran, Kartepe İlçe Tarım Müdürü Ayhan Kan, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Bülbül ve Mehmet Filiz, AKP Kartepe İlçe yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve spor sevenler hazır bulundu.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın seçim taahhütü olarak eşsiz doğa güzelliklerine sahip Sapanca Gölü kıyısında hayata geçirdiği Kartepe Sukay Park Tesisleri’ni dolduran Kartepeliler ve konuklar gün boyu göl üzerinde yapılan gösterileri, yarışmaları ve şovları ilgi ile izlediler. 18 yaş altı bay bayanlar ile 18 yaş üstü bay bayanlar kategorilerinde ikişer tur üzerinden gerçekleşen yarışmalarda 40 sporcu mücadele etti. Yarışmalarda Bursa ve ilimiz hakemlerinden Dr. Gökhan Erdem, Müge Erdem, Zeki Doğuer ve Hüseyin Başaran görev aldı.

Sapanca Gölü kıyısında Samanlı manzaralı tesiste yarışmaları izleyen 7’den 77’ye konuklar yarışmacıların performanslarını çıplak gözle izlediler. Birbirinden estetik hareketleri ile izleyenleri nefeslerini tutarak izlediği yarışmalar sonunda 18 yaş altı bayanlarda Halime Öztürk, Beyza Akyüz ve Nidanur Kocabaş ilk üç sırayı aldı. 18 yaş altı erkekler de ise Mert Güç, Cenk Taş ve Berkin Beleroğlu kupa almaya hak kazandı. 18 yaş üstü bayanlarda ilk iki sırayı Desen Beleroğlu ile Lale Hürmeydan paylaştı. 18 yaş üstü erkeklerde Abdullah Doğuer, Serhat Soyel ve Ömer Akyüz kürsüye çıkan isimler oldu. Muharrem Demir de jüri özel ödülüne layık görüldü.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, doğal konumu ve bulunduğu coğrafi yapısı ile sukayağı tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan Kartepe Sukay Park Tesisleri’nin açılışını, yeni sezon da büyük bir organizasyonla 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda yapmak istediğini ifade etti. 
Editör: TE Bilişim