Yeni yapılan kuleden dalgakıran ve bağlama yerlerinin panorama fotoğrafı (Bu fotoğrafı büyük ebatta [email protected] adresinden talep edebilirsiniz)

İlki 2004 yılında düzenlenen Kaptan İlhan Önerdem Kupası Yelken Yarışları'nın altıncısı 4-5 Nisan 2009 tarihleri arasında İTÜ Denizcilik Fakültesi Yelken Kulübü tarafından Tuzla' da başladı.

Türkiye Yelken Federasyonu bünyesinde düzenlenen bu yarışlara İstanbul Yelken Kulübü, Fenerbahçe Yelken Kulübü, Marina Dragos Yelken Kulübü, Galatasaray Yelken Kulübü, Kalamış Yelken Kulübü, Ataköy Marina, Beyoğlu Yelken Kulübü ,Boğaziçi 1986 Yelken Kulübü, Deniz Kuvvetleri Gücü , Heybeliada Yelken Kulübü, Şişecam Çayırova Spor Kulübü, Değirmen Dere Yelken Kulübü, Suadiye Yat, Yalova Su Sporları ve Yelken Kulübü gibi İstanbul ve çevre illerin kulüpleri katılıyor.

100'e yakın teknenin katıldığı yarışlar Pazar günü de devam edecek, Akdeniz gemisinde verilecek kokteyl ile Pazar akşamı sona erecek.

Hülya Önerdem: "Keşke İlhan da görseydi"

Yarışların startını hakem teknesinden izleyen Kaptan İlhan Önerdem'in eşi Hülya Önerdem; start verildikten hemen sonra DenizHaber.Com'a duygularını anlattı.

Önerdem; "Önnceki yarışlara göre katılım daha fazla. Ama beni asıl sevindiren olay okulunda olması. Şu an duygularımı anlatmam çok zor. Aslında isterdim ki o da bunu görsün. Çok severek, çok gönül koyarak başlattığı birşeydi okulda yelken. İlk başlattığımız günü hatırlıyorum; üstünde yelken bayraklarının yer aldığı bir lacivert hırkası, elinde megafonuyla o okulun önündeki kavakların altında çayırın çimenin otun üzerinde başlattığımız günü anımsıyorum. Tabii arkadaşlarının da burada olmasını daha çok arzu ederdim,ama bugün Cumartesi iş günü, tabii yar-ın da devam edecek. O camiasına ve arkadaşlarına çok düşkün birisi, koca gönüllü bir adamdı. Bu yarışlar artık İstanbul Yelken programına girdi. tarihi de aşağı yukarı kesinleşti. Her sene bu yapılacak, ama okulda olması tabii daha da güzel. İnşallah bu yapıldığı sürece ben ve oğlum da burada olacağız." dedi.

Yarışların adına düzenlendiği Kaptan İlhan Önerdem'in eşi Hülya Önerdem; İTÜ Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç Dr. Sezer Ilgın ve Yılmaz Onur ile birlikte. Hülya Önerdem; bir süre hakemlerin bulunduğu tekneden daha sonra Martı motorundan yarışları izledi.

Hülya Önerdem, Denizcilik Fakültesi öğrencileri, Öğretim Üyesi Seser Ilgın, Yılmaz Onur, Kaptan Cahit İstikbal

YARIŞLARIN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Editör: TE Bilişim