Şehitler anısına Kabatepe'den Gökçeada'ya kulaç atıyor

 "Cebelitarık Boğazı'nı geçen ilk Türk yüzücü" Seven, Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Kabatepe'den Gökçeada'ya 14 millik mesafeyi yüzerek geçiyor

"Cebelitarık Boğazı'nı geçen ilk Türk yüzücü" Emre Seven, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla şehitlerin anısına Kabatepe'den Gökçeada'ya 14 millik mesafeyi geçebilmek için kulaç atmaya başladı. Spor eğitmeni Namık Ekin ile Gelibolu Yarımadası sınırları içinde yer alan Eceabat ilçesindeki Kabatepe Limanı'na gelen Seven, Türk bayraklarıyla donattıkları tekneleriyle Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve beraberindekiler tarafından karşılandı.

Seven, denize girmeden önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında Kabatepe'den Gökçeada'daki Kuzu Limanı'na kadar 14 millik mesafeyi yüzerek geçmeyi planladığını söyledi. Son günlerde yaşanan acı olaylar nedeniyle milli birlik ve beraberlik temalı bu organizasyonda yer aldıklarını belirten Seven, "Bu faaliyetin yapılacağı en doğru noktadayız. 250 bin şehidimizin olduğu, belki de adım atarken bile dikkat etmemiz gereken bir yer çünkü her santimetrekaresinde bir vatan evladının yattığı topraklardayız. Sayın Başkanımızın daveti üzerine buralara geldik. İnşallah güzel bir mesaj veririz" diye konuştu.

Seven, üç hafta önce Yunanistan'da 30 kilometrelik yarışta yer aldığını dile getirdi. Uzmanlık alanının uzun mesafeli yarışlar olduğunu ifade eden Seven, "Yurtiçi ve yurtdışında bayrağımızı pek çok parkurda dalgalandırdık. Bunlara bir yenisini daha ekleyeceğiz" dedi. Belediye Başkanı Çetin ise çok güzel bir projeye imza atacaklarını anlattı.

Bu proje ile Seven'in birlik ve beraberlik mesajı vereceğini vurgulayan Çetin, şunları kaydetti: "Son günlerde ülkemizde yaşanan üzücü olaylara işaret etmek adına, 253 bin şehit verdiğimiz Gelibolu Yarımadası'nın ve Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılında, aynı zamanda 22 Eylül'deki Gökçeada'nın kurtuluşunun arife gününde bu üç noktaya işaret etmek adına çok önemli bir faaliyet. Ülkemizde etnik kökeni, dini mezhebi ne olursa olsun, birlik ve beraberliğimizi bozmamak ve kardeşçe bu ülkede yaşayabilmek adına barışa ve huzura kulaç atacak. Kendisine, böyle bir projeye imza atmasından dolayı çok teşekkür ediyoruz." 

Editör: TE Bilişim