“İZMİR KÖRFEZİ’NDE YAT YARIŞLARI YAPALIM”
  
Geçtiğimiz Ocak ayında yapılan seçimler ile yönetimi devralan Ege Açıkdeniz Yat Kulübü (EAYK) Komodoru Dr. Akif Sezer ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri'ni ziyaret etti. Ziyarette, her iki kurumun ortak paydası olan denizcilikle ilgili yapılacak çalışmalar ele alındı. İzmir Körfezi'nde yatçılığın geliştirilmesi için yat yarışları ve geleneksel yelken haftası düzenlenmesi konusunda çalışma yapma kararı alınırken, projeleri gerçekleştirmek için her iki kurumun ortak bir kurul oluşturulması konusunda mutabakata varıldı.
 
EAYK Komodoru Dr. Oğuz Akif Sezer, düzenledikleri yat yarışları haricinde İzmir bölgesindeki yatçılığı ve denizciliği geliştirmek konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olan İzmir’in ve İzmir Körfezi’nin yatçılık ve yat yarışları konusunda dünyanın benzer şehirlerinden çok daha geride olduğunu belirten Sezer ve Kulüp Yönetim Kurulu Üyeleri, bu konuda yapılacak çalışmalar hakkında görüş ve önerilerini dile getirdiler. Yıl boyu düzenlenecek yat yarışlarının, adeta doğal bir yarış parkuru olan İzmir Körfezi’ne renk katacağını vurgulayan Sezer, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin desteğinin çok önemli olduğunu söyledi.
 
“YARIŞLARA BÜYÜK İLGİ OLUR”
 
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, yat yarışları sayesinde İzmir Körfezi'nin canlanacağını, yarışlara ilginin büyük olacağını söyledi. Körfez'de yarışların yanı sıra teknelerin bağlanacağı tekneparklar oluşturulması gerektiğini ifade eden Öztürk, "Doğal bir liman özelliği taşıyan İzmir Körfezi'ni ve 8 bin yıllık liman kenti İzmir'i, yat yarışları ile bir üst lige taşıyabiliriz. Bu konuda yapılacak projelere desteğe hazırız" dedi.
 
Ziyarette, yat kulüplerini ve tekneleri İzmir Körfezi'ne getirme, Körfez içinde çeşitli faaliyetler ve etkinliklerde bulunma ve yeni projeler geliştirme konuları ele alındı. Ziyaret, yatçılık alanında yapılabilecek ortak çalışmalar için her iki taraf açısından da faydalı ve ufuk açıcı oldu. Kısa vadede uygulanabilecek projeler ve birlikte çalışma imkanları için, İMEAK DTO İzmir Şubesi ve EAYK yönetimlerinden üçer kişilik bir kurul oluşturulması için ve en yakın zamanda tekrar bir araya gelinmesi için karara varıldı.
 Foto; (soldan) EAYK Saymanı Ali Ateş Okta, EAYK Komodoru Dr. Oğuz Akif Sezer, DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, EAYK Yönetim Kurulu Üyesi Bora Özer, DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yalavaç, Meclis Üyesi Argun Gündüç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Savaş Ercan ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yılmazel
 
Editör: TE Bilişim