‘İSTANBUL KİTE FESTİVAL’İNİN ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

Oli Spor Kulübü ve Playmaker Sports & Entertainment tarafından organize edilen, Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde ve Beşiktaş Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleştirilen spor, müzik ve yaşam stili festivali ‘İstanbul Kite Festival’ sona erdi. 12- 20 Ağustos tarihleri arasında Kilyos Tırmata Beach’te gerçekleştirilen Avrupa Kiteboard Şampiyonası, Maximum Kiteboard Turkish Open ve İstanbul Boğazı yarışlarının kazananları belli oldu.

Bu yıl ilk kez Avrupa Kiteboard Şampiyonası, Maximum Kiteboard Turkish Open ve İstanbul Boğazı yarışlarının bir arada gerçekleştiği ‘İstanbul Kite Festival’i 12- 20 Ağustos tarihleri arasında Kilyos Tırmata Beach’te düzenlendi. Şampiyonlar ödüllerini, İş Bankası Bireysel Bankacılık Pazarlama Müdürü Burak Sezercan, Türkiye Yelken Federasyonu Yetkilisi Ali Doğaner, Inter By MNG Kargo Direktörü Özgür Kut, MNG Kargo Türkiye Satış Müdürü Ömer Yalçın ve Playmaker Ajans Başkanı Kerem Mutlu’nun elinden aldı.

013 yılından itibaren Maximum Kart’ın ana partnerliğinde gerçekleştirilen Maximum Kiteboard Turkish Open’da, kitefoil ve slalom kategorilerinde, birbirinden iddialı 200 sporcu Türkiye Şampiyonluğu için yarıştı. Avrupa Kiteboard Şampiyonası’nda ise dünyanın en iyi sporcuları Avrupa Şampiyonu unvanını kazanmaya çalıştı.

Türk Milli Takım seçmelerine de ev sahipliği yapan dev organizasyon, “2020 Tokyo Olimpiyatları’ kapsamında Olimpik Sınıf olarak kabul edilen Formula Kite disiplininde gerçekleştirildi.

Avrupa Kiteboard Şampiyonası, 22 ülkeden 60 sporcunun nefes kesen mücadelesine sahne oldu.

Taner Aykurt, Ejder Ginyol, Sedat Çelenk, Armağan Ersolak, Bilge Öztürk, Serkan Erkek, Alperen Beyli, Çisil Özen gibi şampiyon isimlerin de katıldığı yarışmalarda yerli ve yabancı 200 sporcu yer aldı.

Final yarışları sonunda kitefoil, slalom ve freestyle disiplinlerinde kadın ve erkek kategorilerinde Avrupa ve Türkiye derecesi alan sporcular ödüllendirildi.

İstanbul Kite Festival, her sene içeriğini daha da zenginleştirerek kiteboard sporuna duyulan ilginin ülke genelinde artmasını sağlıyor. Windsurf’ü andıran, ancak yelken yerine ‘kite’ adı verilen ve uçurtma ile paraşüt arası bir ekipmanla rüzgar kontrolüne dayalı bir board sporu olan ‘Kiteboard’, Dünya’da en popüler sporlar arasında yer alıyor. Görsel anlamdaki etkileyiciliği ve izleyicide bıraktığı heyecan da son yıllarda ‘Kiteboard’un en çekici su sporu olmasını sağlıyor.

Maximum Kart ana partnerliğinde gerçekleştirilen İstanbul Kite Festival’de, NTV Spor ve Kral Pop Radyo medya partnerleri olarak yer alırken; INTER by MNG Kargo, G-SHOCK, SPX, Ala Skateboards, Magna Hotels, Chi Boards, Deniz Koparal, Anıt Reklam da partner markalar olarak bu dev organizasyonu destekleyen isimler arasında yer alıyor.

Tırmata Beach’te Spor, Moda ve Müzikle Dopdolu Bir Hafta!

Festivalde yarışların yanı sıra kumsalda kurulan konser sahnesinde, GoyGoy Rock Band ve Deeperise feat, JABBAR canlı performansları, DJ performanslar ve gün batımı partileri gerçekleşti. Gündüzden geceye, kumsal partileri ve canlı müzik dinletileriyle izleyiciler unutamayacakları bir festival yaşadı. Ala Skateboards’un festival boyunca Tırmata Beach’te konumlanan skate bölgesinde ise, Türkiye’nin en iyi kaykaycıları görsel showlara imza attı.

Formula Kite Master Erkekler

  1. James Johnson - Danimarka
  2. Benjamin Petit – Fransa
  3. Ejder Ginyol – Türkiye

Formula Kite Master Kadınlar

  • Daniela Moroz – Amerika
  • Alexia Fancelli- Fransa
  • Elena Kalinina – Rusya

Avrupa Kiteboard Şampiyonası Erkekler

  1. Nico Parlier - Fransa
  2. Axel Mazella – Fransa
  3. Oliver Bridge- İngiltere

Avrupa Kiteboard Şampiyonası Kadınlar

  1. Alexia Fancelli – Fransa
  2. Elena Kalinina- Rusya
  3. Anais Mai Desjardin – Fransa

Türkiye Şampiyonası Slalom Kadınlar

  1. Bilge Öztürk
  2. Kelly Schouten
  3. Peri Mina Yormaz

Türkiye Şampiyonası Slalom Gençler

  1. Mert Küçükler
  2. Sarp Bulut
  3. Berkay İlker

Türkiye Şampiyonası Slalom Erkekler

  • Ejder Ginyol
  • Armağan Ersolak
  • Gökhan Karaköse

Türkiye Şampiyonası Slalom Master Erkekler

  1. Ejder Ginyol
  2. Gökhan Karaköse
  3. Akgün Atasagun

Türkiye Şampiyonası Foil Erkekler

  1. Ejder Ginyol
  2. Armağan Ersolak
  3. Enç Özen

Türkiye Şampiyonası Foil Erkekler

  1. Bilge Öztürk
  2. Vanessa Cinyol
  3. Belda Öztürk

Slalom Tube Kite Özel Ödülü: Caner Öztürkler

Efsane Sporcu: Taner Aykut

Gelecek Vadeden Sporcu: Derin Atakan

G-Schock En Dayanıklı Sporcu: Armağan Ersolak

Editör: TE Bilişim