Her geçen yıl dünyanın değişik ülkelerinden her yaştan erkek ve bayan yüzlerce amatör yüzücünün katılımıyla gerçekleşen ve “Herkes İçin Spor” sloganıyla yola çıkan 22. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları’nın Açılış Etkinlikleri, 10 Temmuz Cumartesi günü Ataköy Olimpik Açık Yüzme Havuzu’nda saat 20.00’de gerçekleştirildi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı desteği ile, Türkiye Milli Olimpiyatlar Komitesi tarafından bu yıl 22’ncisi gerçekleştirilecek olan Asya’dan Avrupa’ya “Boğaziçi Kıtalararası Yarışları 2010”, yüzme, kano ve kürek olarak 3 ayrı kategoride, 18 Temmuz Pazar günü yapılacak.

1989 yılında 68 sporcunun katılımıyla başlayan ve her yıl artan bir ilgi gören “Asya’dan Avrupa’ya Boğaziçi Yüzme Yarışları”, 2010 yılında da İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek. 750 yüzücü, 250 kanocu ve kürekçi olmak üzere toplam 1000 sporcunun katılacağı yarışlar ile İstanbul Boğazı şenlenecek.

Dünyanın değişik ülkelerinden her yaştan erkek ve bayan yüzlerce amatör yüzücünün katılımıyla gerçekleşen ve “Herkes İçin Spor” sloganıyla yola çıkan 22. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları’nın Açılış Etkinlikleri, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ev sahipliğinde 10 Temmuz Cumartesi günü Ataköy Olimpik Açık Yüzme Havuzu’nda saat 20.00’de gerçekleştirildi.

Açılış kokteyli ile başlayan gece kule atlama gösterisi, kano, tramplen atlama, senkronize yüzme gösterisi ve 18 Temmuz Pazar günü verilecek startın canlandırılması gibi etkinliklerle devam etti.

Anadolu yakasında Kanlıca’dan başlayacak ve Avrupa yakasında Kuruçeşme’de sona erecek yarışa bu sene 750 yüzücü ile 250 kanocu ve kürekçi katılıyor. Yaşı, sağlığı, bedensel ve zihinsel durumu, yüzme kabiliyeti uygun olan herkesin aday olabildiği yarışlarda, ortalama 6,5 km. uzunluğundaki parkur en fazla 2 saatte tamamlanacak.

Yüzme, kano ve kürek olarak 3 ayrı kategoride yapılacak ve ortalama 50 dakika sürecek yarışlar sonrasında, yarışı bitiren her sporcuya “kıtalararası yüzücü” (kanocu, kürekçi) sertifikası verilecek. Yarışmalarda her kategori ve sınıfta ilk üçe giren sporculara madalya, yüzmede genel klasmanda ise ilk üç dereceye giren sporcular kupa verilecek.


 

Editör: TE Bilişim