İspanyol Yelkenci, İstanbul-Nice Etabını Kazandı

Geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından startı verilen İstanbul Europa Race'te, İspanyol Guillermo Altadill ve 1876 teknesi İstanbul-Nice etabının galibi oldu.

İstanbul Europa Race'in ilk etabı olan İstanbul-Nice etabı, dün sabaha karşı tamamlandı. Yarışın İspanyol ekibi, bir sürpriz yaptı ve "profesör" lakaplı şampiyon Fransız yelkenci Michel Desjoyeaux ve ekibini geride bırakarak ilk etabın galibi oldu.

Geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından startı verilen İstanbul Europa Race'te, İspanyol Guillermo Altadill ve 1876 teknesi İstanbul-Nice etabının galibi oldu. İstanbul startından 7 gün 17 saat 2 dakika sonra finiş alan 1876 teknesi, son 50 millik bölümünde en yakın rakipleri Foncia ve Groupe Bel'e karşı olağanüstü bir mücadele verdi.

Korsika Burnu'nu geçerken Foncia'nın 15 mil gerisinde kalan 1876, lider Foncia'nın rüzgar üstüne çıkarak Nice'e daha batıdan yaklaşmayı tercih etti. Nice'e 10 mil kala hava iyice düştü. Rüzgarın ani yön değişikliklerini iyi kullanan İspanyollar, Pazar sabaha karşı 04.25'te finişe ilk olarak vardı.

Nice etabının galibi Altadill elde ettiği zaferle ilgili olarak şunları söyledi:

"Çok komplike bir yarıştı. 7 gün boyunca neredeyse birbirimizi görerek yarıştık ve klasman sürekli değişti. Michel Desjoyeaux'yu biraz da şansımın yardımıyla geçtim. Korsika Burnu'nda Foncia 15 mil önündeyken daha rüzgar üstüne çıkma kararı almıştık. Cumartesi akşamı saat 20:00 sularında bu kararı uyguladık, sonra da gerisi geldi. Desjoyeaux yelkende bir efsanedir, onu geçtiğimiz için çok mutluyum."

1876'dan 1 saat 5 dakika sonra finiş alan Foncia kaptanı Michel Desjoyeaux ise şöyle konuştu:

"Şanslarıyla kazandıklarını söyleyen Guillermo Altadill'in gerçek bir centilmen olduğunu söyleyebilirim. İkinci olduğum için çok mutluyum, çünkü bu yarış İstanbul'un Kapalı Çarşısı kadar karmaşık ve zor bir yarıştı. Korsika Burnu'nu 17 mil farkla lider olarak geçince artık kolay kolay kaybetmeyeceğimizi düşünmüştüm, ama Guillermo ve ekibi son 50 milde müthiş bir navigasyon yaptılar. Bu müthiş haftanın benim için özeti şu: Foncia, sadece solo yarışta değil, ekiple de çok başarılı bir tekne ve tabii ki en önemlisi; bu yarış, 2 sene sonra 15 teknenin katılımı ile muhteşem olur."

1876'dan 2 saat 5 dakika sonra 3. olarak finiş alan Groupe Bel kaptanı Kito de Pavant ise "Biraz üzgünüm, teknemiz olağanüstü ama potansiyelini tam olarak kullanamadık. Korsika Burnu'nu geçerken, solent yelkenimiz yırtıldı, 1876 batıya gidince ben daha doğuya gitme kararı aldım. Aslında onu takip etseydim daha iyi olacaktı. Grope Bel 3. oldu ama Guillermo Altadill ve Michel Desjoyeaux'ya geçilmek utanılacak bir durum değil" şeklinde duygularını ifade etti.

Editör: TE Bilişim