Groupama 4, Volvo Ocean Race’de zirveye yaklaşıyor

Groupama’ nın sponsorluğunda inşa edilen “Groupama 4”, The Volvo Ocean Race’in (Volvo Okyanus Yarışı) ikinci ve üçüncü etaplarında gücünü bir kez daha gösterdi.

The Volvo Ocean Race’in sekiz ay sürecek 2011-2012 serisi, 5 Kasım 2011 tarihinde İspanya’nın Alicante kentinden başlamıştı.

Franck Cammas liderliğindeki Groupama takımı; büyük yarışın ikinci ayağının ikinci etabını,birinci bitirmeyi başardı. Groupama, yarışın 14 Ocak 2012’de başlayan üçüncü ayağının ilk etabında ise Telefonica’nın ardından ikinci sırada yer aldı. The Volvo Ocean Race’e katılan altı takım, üçüncü ayağın ikinci etabı için 18 Şubat 2012 günü yeniden start aldı.

 Groupama hakkında

Groupama, 110 yıldır faaliyet göstermekte olup, 17,6 milyar Euro cirosu ve 16 milyonu aşkın müşterisiyle Avrupa’nın önde gelen sigortacılık gruplarından biridir. Sigortacılıkla başladığı faaliyetlerini, bugün gayrimenkul, bankacılık ve varlık yönetimi sektörlerinde de sürdüren Groupama; Fransa, İtalya, İspanya, İngiltere, Macaristan, Romanya, Yunanistan, Portekiz, Slovakya, Bulgaristan, Çin, Vietnam, Hong Kong ve Türkiye olmak üzere 14 ülkede faaliyet göstermektedir.

Groupama, Türkiye’deki faaliyetlerine 1991 yılında Güneş Sigorta’nın yüzde 36 hissesini alarak başladı. Daha sonra, 2006 yılında Başak Emeklilik ve Başak Sigorta’yı, 2008 yılında Güven Hayat ve Güven Sigorta’yı satın aldı. 2009 yılında Türkiye’deki tüm faaliyetlerini ‘Groupama’ ana markası altında birleştirdi. Aynı zamanda Milli Reasürans A.Ş.’nin yüzde 5,8 ile en büyük üçüncü hissedarıdır.

Groupama, 2010 yılı sonu itibarıyla 745,5 Milyon TL prim üretimi ve 621,6 Milyon TL Bireysel Emeklilik fon büyüklüğüyle elementer, hayat ve bireysel emeklilik branşları toplamında Türkiye’nin önde gelen sigortacılık gruplarından biridir. Groupama aynı zamanda, 2.016 özel acentesi ve 1.716 Tarım Kredi Kooperatifi’yle birlikte Türkiye’nin en yaygın dağıtım kanalına sahip sigortacılık grubudur. Groupama Türkiye prim üretiminde, Grubun uluslararası faaliyet gösterdiği ülkeler arasında üçüncü sırada yer almaktadır.

“Groupama 4”ün kaptanı Franck Cammas ve ekibi, böylece son üç haftada zirvede başa baş mücadele ederek, dünyaca ünlü rakiplerini geride bırakma başarısını gösterdi. Genel sıralamada ise Iker Martinez kaptanlığındaki Team Telefonica liderliğini koruyor. Camper with Emirates Team NZ’nin ardından üçüncü sırada bulunan ‘Groupama 4’ teknesi; yarışı Puma Ocean Racing by Berg, Abu Dhabi Ocean Racing ve Team Sanya’nın önünde sürdürüyor.

Yarış İrlanda’da sona erecek

Takımlar, dört okyanus üzerinde Alicante, Cape Town, Abu Dhabi, Sanya, Auckland, Itajai, Miami, Lizbon, Groupama ekibinin üssü Lorient ve Galway limanlarına uğrayacaklar. Bu tarihten itibaren bitimine 6 ay ve 6 ayak kalan zorlu yarış, 7 Temmuz 2012 günü İrlanda’da noktalanacak.
Groupama 4’ ün kaptanı Franck Cammas, “Güzel bir yarış, çok iyi bir mücadele oldu. Harika bir ekiple çok olumlu bir sonuç elde ettik” dedi.

Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race 11. kez İspanya’nın Alicante şehrinden 5 Kasım 2011 günü start aldı. Katılan takımlar 8 ay sürecek ve 10 adet kısa süreli konaklama imkanları olan yarışta zorlu bir mücadeleye başladılar. Takımlar toplamda 39.270 deniz mili mesafeyi geçecek ve toplamda 4 okyanus aşacaklar. Yarış, Fransa Lorient şehrinde 16 Haziran - 1 Temmuz arası konakladıktan sonra, İrlanda’nın Galway şehrine doğru devam edecek.

Editör: TE Bilişim