Görme engelli sörfçü dalgalarla dans ediyor

Türk Hava Yolları her yolculukta yolcularının yeni bir macerasına, keşiflerine ve hayallerine ortak olmaya devam ediyor.

Ortak olunan milyonlarca hayalden ilham alarak hayata geçirilen Delightful Stories projesi ile Türk Hava Yolları, ulaştığı herkesi yeni hayaller kurmaya ve onları gerçekleştirmeye çağırıyor. Aldığı ilhamla büyük bir hayal kurmuş, bu hayali gerçekleştirmek için cesaretle yola koyulmuş, tutkusuyla zorlukların üstesinden gelmiş ve sonunda başarıya ulaşmış özel insanların hayat hikayelerini kitlesiyle buluşturuyor.

Engelli müzisyenlerden oluşan D. Kongolu müzik grubu Staff Benda Bilili'nin muhteşem hikayesiyle Afrika'da başlayan serüvende Tokyo, Cape Town, Rio de Janeiro ve İstanbul gibi dünyanın en güzel şehirlerinden insan hikayeleri ile milyonların ilhamı tazelendi.

Projenin son hikayesi ise izleyicilere Görme Engelli Profesyonel Sörfçü Derek Rabelo'nun ilham verici serüvenine tanıklık etme şansı sunuyor. Derek'in sörfçü olan babası, onu da sörfçü yapma hayali kurar. Fakat Derek glakom hastalığından dolayı %100 görme engelli olarak doğar ve babasının hayalleri suya düşer. Bunu 17 yaşında öğrenen Derek, babasının ve kendisinin ortak hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvar. Azim dolu bir sürecin ardından bu hayali gerçeğe dönüştürür.

Hikaye, Derek babasının hayalini öğrenmesi ile başlayıp dev dalgalara hükmettiği sahnelerle zirve yapıyor. Çekimleri Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde gerçekleştirilen hikaye, karnavallar şehrinden harika görsellerle birleşiyor. Kullanıcılar www.delightfulstories.com'da ilham veren hikayeleri izlerken, aynı zamanda kendi hikayelerini paylaşıp projenin son hikayesinin sahibi olma şansı yakalayabiliyorlar.

Editör: TE Bilişim