FOÇA AÇIK SU YÜZME ŞAMPİYONASI BAŞLADI
 
11-12 Haziran tarihleri arasında düzenlenen ‘Açık Su Yüzme Şampiyonası’ başladı.
Foça Belediyesi, Foça Kaymakamlığı ve Leon Otel’in katkılarıyla düzenlenen Açık Su Yüzme Şampiyonasına Türkiye’nin bir çok yerinden 136 sporcu katıldı.
 
Şampiyonanın açılış törenine Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Belediye Meclisi Üyeleri, Türkiye Yüzme Federasyonu hakemleri ve sporcular katıldı.
Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su Teknik Kurul Başkanı Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran, Foça Açık Su Yüzme Şampiyonasının, Türkiye Yüzme Federasyonun faaliyet programında yer aldığını belirterek, “Amacımız açık su sporunun ülkemizin her alanına yayabilmek, sporcularımızın performansını arttırmak ve uluslararası düzeyde madalyalar kazanarak şanlı bayrağımızı dalgalandırmaktır. Bu amaçla yaptığımız bu organizasyonlar çok önemlidir. Bizlere burada destek veren Foça Kaymakamımız Niyazi Ulugölge ve Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Foça’nın tarihsel kimliğinde denizin önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Açık Su Yüzme Şampiyonasını Foça’da yapılmasında büyük emeği olan Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran’a da teşekkür etti.
Başkan Demirağ, “Hocamızın böyle bir spor faaliyetini Foça’ya getirmesi bizleri çok heyecanlandırdı. Demek ki biz, dünya şampiyonasını, Avrupa şampiyonasına talip olabiliriz. Bu anlamda bunun alt yapıları da Foça’mızda oluşmaya başladı. Umuyorum önümüzdeki yıllarda Dünya Açık Su Yüzme Şampiyonasını Foça’ya bekliyoruz. Biz yerel idare olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi. 
Foça’nın tarihi boyunca birçok sportif faaliyete ev sahipliği yaptığını söyleyen Kaymakam Niyazi Ulugölge ise “Foça, günümüzde de yine birçok sportif yarışmalara ev sahipliği yapıyor ve esnafıyla, idarecisiyle, vatandaşıyla bu yüklerin altından alnının akıyla kalkıyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda uluslararası açık deniz yüzme yarışmalarını ilçemizde görmek istiyoruz. Her türlü imkana sahibiz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından yarışmacılar Foça’nın sularında kulaç atarak birbirleriyle kıyasıya yarışmaya başladılar.
 
11-12 Haziran tarihleri arasında devam edecek “Açık Su Yüzme Şampiyonası”na 26 kulüpten, 77’si erkek, olmak üzere toplam 136 sporcu katılıyor.
Bayan ve erkek sporcular 12, 13 ve 14 yaşta 2,5 kilometre, 15 ve 16 yaşta 5 kilometre ve 17 ve 18 yaşta 7,5 kilometre, ayrıca 15 ile 30 yaş arası 10 kilometrelik mesafede yarışacak.
Bu yarışmada, Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından belirlenecek kontenjan sayılarına göre Milli Takım seçmeleri de yapılmış olacak.
 
Editör: TE Bilişim