‘NORTH AEGEAN CUP’ EGE’NİN İKİ YAKASINI BİR ARAYA GETİRDİ

Kuzey Ege’de dostluk adına denize açılan yelkenseverler, normalde sezonu kapattıklarını ve bu mevsimde denize açılmayı düşünmediklerini ama böyle bir etkinlik düzenleyerek kendilerine yeniden yarışma heyecanı ve keyfi yaşattıkları için, mükemmel organizasyon için emeği geçen herkese teşekkür ettiler..

Bu yıl ilk kez düzenlenen, Türkiye ve Yunanistan’dan toplam 19 yatın katıldığı ‘Kuzey Ege Kupası / North Aegean Cup’ yarışları Çeşme’de sona erdi. Çeşme Rotary Kulübü’nün sponsorluğunda, IMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi, FS, Marka Anahtarı, Setur Marinas Midilli, Midilli Yat Kulübü, Sakız Yat Kulübü, Sakız Limanı, Ayvalık Belediyesi ve Çeşme Belediyesi’nin de destek verdiği etkinlikte keyifli yarışlar yapıldı, yarışma sonrasındaki ödül töreninde ise yelkenseverler gönüllerince eğlendiler.

YUNANİSTAN’IN İZMİR BAŞKONSOLOSU ÇAKİRİS ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

Yaklaşık 75 deniz mili olarak Ayvalık - Midilli - Sakız - Çeşme etapları şeklinde tasarlanan ama zorlu hava koşulları nedeniyle Midilli - Sakız etabının bir gün gecikmeli yapıldığı, Sakız - Çeşme etabının ise rüzgarsızlık nedeniyle yarışma dışı serbest seyir olarak gerçekleştirildiği etkinlik sonunda Çeşme Marina’da ödül töreni düzenlendi. Kokteyl prolonge (yemekli kokteyl) eşliğinde yapılan törenin sunumunu oyuncu Arzu Yanardağ ile Best FM’den Yasemin Şefik yaptı.

Törende yarışmacılara ödülleri Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, İzmir Yunanistan Başkonsolosu Theodore Tsakiris, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, Çeşme Liman Başkanı Nihat Tozman, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan, Çeşme Rotary Kulübü Dönem Başkanı Pınar Kırmızıoğlu, Farkındalık Stüdyosu Genel Müdürü Serhat Türkkan, Marka Anahtarı Genel Müdürü Mustafa Doğan, Altınyunus Oteli Genel Müdürü Özgür Cireli, IC Holding Altyapı Grup Direktörü Murat Soğancıoğlu, Çeşme Rotary Kulübü üyelerinden Aydın Alam, Yaşar Kaya, Ethem Bayraktargil ve Onur Kılınç verdi.

LADİES FİRST İLE GOOD DAY SUNSHİNE HER İKİ ETABI DA ÖNDE TAMAMLADI

‘Uluslararası Çeşme Yat Kulübü / International Cesme Yacht Club (ICYC) ile Setur Ayvalık Marina’nın birlikte düzenlediği ve 27 - 31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘North Aegean Cup’ta; yaklaşık 19 millik Ayvalık - Midilli etabında IRC I sınıfında Ladies First teknesi ekibi, IRC II sınıfında Good day Sunshine teknesi ekibi, IRC III sınıfında Scorpio teknesi ekibi, Destek sınıfı I’de Candid teknesi ekibi, Destek sınıfı II’de Second Wind teknesi ekibi yarışı önde tamamladılar. İkinci etap olan yaklaşık 48 millik Midilli - Sakız Yarışı’nda ise IRC I sınıfında Ladies First teknesi ekibi, IRC II sınıfında Good day Sunshine teknesi ekibi, IRC III sınıfında Lady Sun teknesi ekibi, Destek sınıfı I’de Blue Sky teknesi ekibi ipi göğüsledi. Alınan bu sonuçlar sonrasında Overall (Genel Klasman) Ödülleri’nde IRC I şampiyonu Ladies First teknesi ekibi, IRC II şampiyonu Good day Sunshine teknesi ekibi, IRC III şampiyonu Lady Sun teknesi ekibi, Destek Sınıfı I şampiyonu Blue Sky teknesi ekibi, Destek sınıfı II şampiyonu Second Wind teknesi ekibi oldu.

ÇOK İDDİALI BİR ROTAYDI AMA İYİ Kİ YAPMIŞIZ

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan Türkçe ve İngilizce olarak yaptığı konuşmasında, Yunanlı dostlarımızla bir yarış yapmayı amaç edindiklerini belirterek, “Daha önce Sakız adasıyla ve Midilli adasıyla ayrı yarışlar yapmıştık. Bu yıl daha iyi, daha güzel bir organizasyon yapma gereği duyduk. Bu çok iddialı bir rotaydı ama şimdi gönül rahatlığıyla ‘İyi ki yapmışız’ diyebiliyorum. Hava koşulları yarış için gerçekten çok kötüydü. O yüzden yatçılarımız hem Ayvalık’tan çıkarken, hem de buraya gelirlerken büyük gayret gösterdiler. Geldiğiniz için, katılımınız için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SEZONU UZATMAK ADINA ORGANİZASYONUN ZAMANLAMASI DOĞRU BİR TERCİH

Can Akaltan’ın kendisini kürsüye davet etmesi üzerine Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris şunları söyledi: “Bu güzel organizasyon için teşekkür ederim. Her iki tarafın bir araya gelmesi için güzel bir fırsat. Bu tür organizasyonlar hem sportif, hem turistik hem de ekonomik açıdan iyi oluyor. Organizasyonun zamanlaması da sezonu uzatmak adına doğru bir tercihti. Önümüzdeki yıl tekrar görüşmek üzere diyor, gerçekleştirenlere bir kez daha teşekkür ediyorum.”

BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE KOMŞULUK ÖNEMLİDİR

Üçüncü konuşmacı olarak söz alan Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, geçen hafta Çeşme Esnaf Odası’nın Sakız Adası Pansiyoncular ve Otelciler Birliği’yle bir yemeği olduğunu, bu yemekte kullandığı bir ifadeyi anımsatarak, “Bizim bir atasözümüz var. ‘Ev alma, komşu al’ deriz. Atasözleri yüzyılların süzgecinden geçerek günümüze gelmiştir. Bizim kültürümüzde komşuluk önemlidir. O toplantıda ikinci bir noktaya daha değindim. Dedim ki; ‘Gördüğüm kadarıyla vatandaşlarımız zaten gidip geliyor. Esnaflarımız arasında da iletişim var. Ama Çeşme ve Sakız adası olarak iki yerleşim birimi arasında yeteri kadar ilişki yok.’ Ben Sakız adasındaki mevkidaşımı davet etmiştim. Az önce Başkonsolos Çakiris ile tekrar bu konuya değindik. Kendisi aracılığıyla bir kez daha Sakız adasındaki mevkidaşımı davet ediyorum. Umuyorum ki ilişkilerimiz çok daha hızlı ve fazla bir şekilde gelişir. Bugün güzel bir etkinliğin sonuna geldik. Az önce dediğim çerçeve içerisinde bu tür etkinliklerin yapılması iki ülke ve iki belde arasındaki dayanışmayı güçlendirir. Öncelikle bu etkinliğe katılan yelkenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. En büyük alkışı bu sporcu kardeşlerimiz hak etti. Ayrıca burada toplanmamızı sağlayan, ev sahipliği yapan, destekleyen kurum ve kuruluşlara da teşekkür ediyorum” dedi.

‘North Aegean Cup’ yarışları toplu sonuçları: 
 
AYVALIK - MİDİLLİ ETABI: 
IRC I sınıfı: 
Birinci: Ladies First 
İkinci: Armador 
Üçüncü: Archer 
 
IRC II sınıfı: 
Birinci: Good day Sunshine 
İkinci: Quattro 
Üçüncü: Blue Miles 
 
IRC III sınıfı: 
Birinci: Scorpio 
İkinci: Lady Sun 
Üçüncü: Kairos 
 
Destek sınıfı I: 
Birinci: Candid 
İkinci: Blue Sky 
 
Destek sınıfı II: 
Birinci: Second Wind 
İkinci: Enkon 
Üçüncü: Esmeralda 
 
 
MİDİLLİ - SAKIZ ETABI:
 
IRC I sınıfı: 
Birinci: Ladies First 
İkinci: Archer 
Üçüncü: Armador 
 
IRC II sınıfı: 
Birinci: Good day Sunshine 
İkinci:  Quattro 
 
IRC III sınıfı: 
Birinci: Lady Sun 
İkinci: Scorpio 
 
Destek sınıfı I: 
Birinci: Blue Sky  
 
OVERALL (GENEL KLASMAN) ÖDÜLLERİ:  
IRC I: Ladies First 
IRC II: Good day Sunshine 
IRC III: Lady Sun 
Destek Sınıfı I: Blue Sky 
Destek Sınıfı II: Second Wind 

Editör: TE Bilişim