Dünya Çevre Günü'nde 150 kişi DB Schenker Arkas'la pedal çevirdi

DB Schenker Arkas çevre ve sağlık bilinci olan herkesi bisiklet yarışına çağırdı.

Türkiye’de Arkas Holding ortaklığı ile faaliyet gösteren hava, deniz ve kara taşımacılığının yanı sıra kapsamlı lojistik çözümleri ve global tedarik zinciri yönetimi sunmakta olan DB Schenker Arkas, iş süreçlerinde çevreye olan duyarlılığı artırma çalışmalarına son hızla devam ediyor. Hem çevrenin korunması hem de sağlıklı bir yaşam için bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla ikincisini düzenlediği bisiklet turuna 5 Haziran Cumartesi günü saat 11:00’de Bostanlı vapur iskelesinden start verildi.

İzmirlilerin ilgi dolu bakışları arasında ilerleyen bisikletliler varış noktaları olan Sasalı Piknik Alanında biraraya geldiler. Sasalı Piknik Alanında yapılan bisiklet oyunları sonucunda başarılı olanlara çeşitli hediyeler verildi. Müzik, akrobasi gösterileri, çevre ve bisiklet konulu fotoğraf yarışması ve çekilişlerle şenlenen etkinlik çevreyi korumanın önemine ve bisikletin bu anlamdaki katkılarına değinilen konuşmalar ile son buldu. Katılımcılar "Bugün biz dünya idik ve çevremiz için pedal çevirdik." dediler.
 
Kukalar arası düşmeden ayağını yere koymadan çizginin dışına taşmadan bisiklet sürme, belirlenen kısa mesafede en hızlı gitme, belirlenen sürede akrobasi bisikletine binme yarışmalarının yapıldığı bisiklet turunun bitiminde yapılan çekilişle kazanan "Bisiklet" hediye edildi.

Fotoğraf makinelerini beraberinde getirmeleri önceden duyurulan katılımcıların gün boyu çektikleri kareler daha sonra bugünün anısına düzenlenecek olan bir fotoğraf sergisinde yer alacak.

 

Editör: TE Bilişim