DTO Kupası’na “Poyraz” gelmedi       

TAYK tarafından düzenlenen Deniz Ticaret Odası yat yarışı Ataköy-Adalar parkurundaki rotada yapıldı. Tüm tahminlerin “Kuzeydoğu”yu işaret etmesine rağmen ekipler denizde bu havaya rastlayamadı.

DTO Kupası’nda İlk finiş Korza’dan geldi. Provezza 6, Mistik, Turkcell Alize, Turquoise ve  Ericsson Zig Zag sınıflarında birinci oldu.

Kuzey’den beklenen rüzgar, İstanbul’un çevresinden dolaşıp Ege’ye indi ve burada yönünü değiştirip Marmara’ya girince DTO Kupası için start hattına dizilen tekneleri Güneyli bir hava karşıladı.

 

Hızı zaman zaman 7-8 knot’a çıksa da genellikle 4-5 knot’luk bir rüzgarla tamamlanan yarışta startlar Ataköy Marina mendireğinden saat 11.00’dan itibaren verilmeye başlandı.

IRC1 ve IRC2’ler 31 DM’lik rotalarında Büyükada’nın arkasındaki Balıkçı Adası’nı dönüp geri gelecekti. IRC3-4-5 ve Destek sınıfı ise 19 DM’lik rotasını Sivriada ve Yassıada’yı dönerek tamamlayacaktı.

 

 

SAHİLE YAKIN DURANLAR FARKI AÇTI

Filo denize açıldığı andan itibaren gruplar arasındaki farklar açılmaya başladı. Neredeyse tek kontrada tamamlanan uzun rotadaki ilk finiş Korza’dan geldi. Onu IRC1’in yeni Farr 40’ı 7 Bela izledi. Ancak düzeltilmiş zamanda 7 Bela’dan yaklaşık 35 saniye sonra finiş hattına ulaşan Provezza 6 grubunun birincisi oldu.

 

Yarışta, Balıkçı Adası dönüldükten sonra “Poyraz” beklentisinde olan ve Maltepe-Bostancı sahiline yakın durmayı tercih edenler avantajlı çıktı. Adaların açığından gelenler ise onlar kadar şanslı değildi ve bekledikleri rüzgarı orta sularda bulamadılar. Böyle olunca öncü ve artçı gruplar arasında fark hayli açıldı.

 

Sonuç listesi elimize ulaşmadığı için ayrıntıları veremiyoruz. Ancak sınıflarında dereceye girenlerin sıralaması şöyle:

IRC1
1. Provezza 6
2. 7 Bela
3. Provezza 5

IRC2
1. Mistik
2. Ciciko
3. Fair Wind

IRC3
1. Turkcell Alize
2. Passion One
3. Bluemoon SLX

IRC4
1. Turquoıse
2. i-marine
3. Wow İst. Hotels Galatea

IRC5
1. Ericsson Zigzag
2. Lydia

Kaynak: TurkSail
Start Fotoğrafı: Osman UĞUR
Finiş Fotoğrafları: Serdar BAPOĞLU

 

Editör: TE Bilişim