DİKİLİ’DE WİNDSURF HEYECANI  
 
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Türkiye Yelken Federasyonu ve Dikili Belediyesi işbirliği ile düzenlenen “Türkiye Windsurf Ligi”nin ikinci ayağı olan Dikili yarışları, Türkiye’de rüzgâr sörfünün önde gelen isimlerinin heyecanlı yarışına sahne oldu. 28-31 Ağustos 2016 tarihlerinde Çandarlı Doğu Plajı’nda yapılan yarışlarda ünlü sörfçü Çağla Kubat, Dünya Gençler Şampiyonu Fulya Ünlü’nün de aralarında olduğu 60’a yakın sörfçü kıyasıya yarıştı. 
 
“Otizmin farkındayız” sloganıyla üç gün boyunca gerçekleştirilen yarışlar sonucunda “Erkekler” kategorisinde Ali Urgancı, “Bayanlar” kategorisinde Fulya Ünlü, “Masterler” kategorisinde Ali Sinan Gerzile,  “Genç Erkekler” kategorisinde Osman Atakan Sönmez kazanan isimler oldu. Çandarlı Doğu Plajı sahilleri 4 kategori de 24 seri yarışa sahne olurken, yarışlarda Dikili Belediyesi Özel Etabı gerçekleştirildi.  Bitiş işareti Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun tarafından verilen özel etap yarışını, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü adına yarışan Ege Şefik Kurt kazandı. İkinciliği Ali Urgancı, üçüncülüğü ise Özfer Uralp göğüsledi. 
 
“RÜZGARINIZ BOL OLSUN” 
 
Türkiye Windsurf Ligi Dikili yarışlarında kazananların ödülleri, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Başkan Vekili Sunay Yarar, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Bülent Dalfesoğlu, Çandarlı Hizmet Birimi Sorumlu Ali Turgut, İMEAK DTO İzmir Şubesi Deniz Turizmi Sorumlusu Nur Kan, Türkiye Yelken Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Hakan Kütük ve yarışmacılar ile ailelerinin katıldığı törende verildi.  
 
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun,  Dikili’de çok önemli bir organizasyonu başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Hepsi birbirinden çok değerli, dünyanın yakından tanıdığı ve çoğu milli sporcu olarak uluslararası yarışlarda yarışan sörfçülerimizi kentimizde konuk ederek Windsurf Ligi'nin ikinci ayak yarışlarına ev sahipliği yaptık. Çandarlı sahillerimizde 3 gün süren yarışlarda heyecanın, fair play’ın, kıyasıya mücadelenin ve dayanışmanın en güzel örneklerini doyasıya yaşadık. Windsurf yarışlarına gösterilen ilginin üst seviyede olması bizi çok daha mutlu etti. Bu güzel organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Yarışlar sonucunda dereceye giren sporcu kardeşlerimizi tekrar kutluyor, tüm sporcularımızı da verdikleri örnek mücadeleden tebriklerimi sunuyorum. Önümüzdeki yıl yeniden buluşmak dileğiyle, tüm sporcu kardeşlerimizin yarışlarında rüzgârlarının bol olmasını diliyorum”. 
 
ÜÇÜNCÜ ETAP URLA’DA 
 
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, üç gün süren yarışlarda Dikili’nin bir kez daha windsurft yarışları için çok iyi bir parkur olduğunu gördüklerini belirterek, yarışmayı organize edenlere ve yarışmacılara teşekkür etti. Öztürk, “Türkiye Windsurf Ligi, Ayvalık ve Dikili yarışları sonunda güçlü bir marka oldu. Türkiye Windsurf Ligi’nin üçüncü ayağı olan Urla yarışlarını 25-28 Ağustos 2016 tarihlerinde İçmeler mevkiindeki Urla Megapol Yelken ve Windsurf Kulübü’nde düzenleyeceğiz.  Yarışların kısa sürede yurtdışı katılımıyla uluslararası niteliğe dönüşeceğine inanıyoruz” dedi. 
Editör: TE Bilişim