DB Schenker Arkas, çevre için pedal çevirdi.

DB Schenker Arkas, çevre ile ilgili yürütüğü çalışmalara sosyal bir halka ekleyerek 7 Kasım Cumartesi günü İzmir’de ”Çevre ve Sağlık” için çalışanları ve müşterileriyle bisiklet turu düzenledi.

Bugünün ve geleceğin gereklilikleri açısından ihtiyaca göre tasarlanan komple çözümler ile müşterilerine entegre lojistik yönetimi sunan DB Schenker Arkas, iş süreçlerinde çevre duyarlılığı ile hareket ediyor ve bunu sosyal aktivitelerle pekiştiriyor. Bu doğrultuda ”Çevre ve Sağlık” için bisiklet kullanımı teşvik etmek amacıyla düzenlediği bisiklet turu 7 Kasım Cumartesi günü İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda başlayıp İnciraltı Kent Ormanı’nda sona erdi. İzmirlilerin büyük ilgisiyle gerçekleşen bisiklet turuna yuze yakin kişi katıldı ve çevre için pedal çevirdi. Turun sonunda DB Schenker Arkas Is Yonetimi Sistemleri Gelistirme ve Musteri Hizmetleri Muduru Senem Kilic katılımcılara destekleri icin tesekkur ederek sertifikalarini takdim etti.

Şehiriçinde araç yoğunluğunu ve dolayısıyla çevreye verilen zararı azaltmak amacıyla bisiklet kullanımı teşvik etmeyi amaçlayan DB Schenker Arkas, bisiklet kullanımının aynı zamanda insan sağlığı için faydalı olduğunun altını çiziyor.

2006 yılından bu yana karbondioksit salınımını %20 azaltılması konusunda uzun vadeli bir planlaması olan DB Schenker Arkas, bu konuda çeşitli çalışmalar yürütüyor.  Kendilerinin sahip olduğu araç filosunu Euro sınıfının 4 mümkünse 5 olacak şekilde yeniliyor. Kendi araçlarına ek olarak tedarikçilerinden hizmet aldığı araçlar içinde Euro 4 ya da Euro 5 olması şartını koşuyor.  Araçların rotasi titizlikle çalışılarak güzergah iyileştirmeleri yapılıyor. Optimum rota belirlenerek hem maliyet düşürülüyor hem de çevreye faydası oluyor. Araçların yenilenmesi dışında hem kendi şöforleri hem de tedarikçilerinin şöforlerine bağımsız bir eğitim şirketi tarafından sertifikalı  ileri sürüş teknikleri eğitimleri verildi. 

Editör: TE Bilişim