Kış Trofesi'nden Renkli Anlar

MUĞLA'nın Bodrum açıklarında Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafından ve CFM firmasının destekleriyle düzenlenen CFM-BAYK Kış Trofesi'nin 6'ıncı ayak yarışları başladı.

Tekneler offshore rotada, son etap öncesinde sıralama için mücadele etti. Yarış rotasının dalış alanı yakını yere denk gelmesi nedeniyle, tekneler Bodrum Deniz Kurtarma ekibinin kontrolünde geçiş yaptı. BAYK tarafından, CFM firmasının destekleriyle düzenlenen CFM-BAYK Kış Trofesi'nin 6'ıncı ayak yarışlarında 45 tekne Karaada önünden start aldı. IRC A-B kategorilerinde düzenlenen yarışlara 400'ü aşkın yelkenci katıldı. Start alan tekneler için 19 ve 17 millik iki rota hazırlandı.

Teknelerin geçiş rotasından dalış alanının bulunması nedeniyle ilginç görüntüler oluştu. Tekneler, yarışa botlarla eşlik eden Bodrum Deniz Kurtarma ekibinin gözetiminde, dalış alanından geçiş yaptı. 5 dalış teknesinin bulunduğu alandan dikkatli geçiş yapıldı. Akşam saatlerine kadar süren yarışlarda, bazı teknelerin renkli yelkenleri güzel görüntü oluşturdu.

Öte yandan, bir teknenin yelkeninde de Atatürk fotoğrafı yer alması dikkat çekti. Yarışlar yarın yapılacak 2'nci gün yarışları 6'ıncı ayak ile sona erecek.

Editör: TE Bilişim