Çağla Kubat rüzgar gibi esti..

Pegasus Windsurf Ligi'nde, son yarışların yapıldığı Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, erkeklerde Bora Kozanoğlu, kadınlarda Çağla Kubat şampiyon oldu..

27 Mayıs'ta Alaçatı'da start alan 5 haftalık Pegasus Windsurf Ligi'nin Ereğli Yelken Kulübünde yapılan son hafta yarışlarında erkek, kadın, genç bayan, genç erkek ve master kategorilerinde Türkiye Şampiyonları belirlendi. 

Final günü gerçekleşen yarışlarla birlikte kadınlarda Fenerbahçe Kulübü sporcusu Çağla Kubat, Pegasus Windsurf Ligi şampiyonu, Çeşmealtı Rüzgar Sörfü Kulübünden Dilara Uralp ikinci, Alaçatı Windsurf Kulübünden Fulya Ünlü üçüncü oldu. 

Ligin genç bayanlar şampiyonluğunu ise Çeşmealtı Rüzgar Sörfü Kulübünden Dilara Uralp elde etti. 

Erkeklerde de 12 yarış serisi sonucunda Çeşme Yelken Kulübü sporcusu Bora Kozanoğlu ligi şampiyonlukla, Fenerbahçe Kulübü'nden Ertuğrul İçingir ikincilikle, Alaçatı Windsurf Kulübünden Erkan Morgan üçüncülükle tamamladı. 

Ligin genç erkek kategorisinde şampiyon Fenerbahçe'den Can Göv, master erkek şampiyonu ise Ertuğrul İçingir oldu. 

Ödül Töreni

Kadınlar kategorisi şampiyonu Çağla Kubat, yaptığı açıklamada, ilk defa bu yıl yapılan ligde şampiyon olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, ''Çok güzel yarışlar çıkardım. Ereğli'de inanılmaz derecede misafirperverlik örneğiyle karşılandık. Gerçekleştirilen organizasyonu çok sevdik. Kendimizi çok iyi hissettirdiler. Ligin bundan sonra yarışlar yapılırken sporculara kendisini iyi hissettirecek, en iyi koşulların sağlanacağı yerlerde yapılmasını istiyorum'' dedi. 

Bora Kozanoğlu da dünya ve Türkiye tarihinde ilk defa lig usulü düzenlenen güzel bir şampiyonayı geride bıraktıklarını belirterek, şunları kaydetti: 

''Alaçatı'da başlayan ilk ayak yarışmalarının son ayağı Ereğli'de düzenlendi. Bütün ayaklar çok keyifli ve çekişmeyi geçti. Ben de Ereğli'ye gelmeden önce şampiyonluğu yüzde 90 garantilemiştim. Bugünkü yarışlara girmeme gerek yoktu ancak Karadeniz'in güzel rüzgarında sörf yapmamak elde değil. Önümüzdeki yıllarda yapılacak yarışmalarda parkurun liman dışında kurulması halinde çok daha keyifli yarışların olacağına inanıyorum.'' 

Ereğli Yelken İhtisas Kulübü alanında dereceye girenlere kupalarının verildiği sırada Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın, ''Ereğli Belediyesi adına yarışması'' önerisinde bulunduğu Kozanoğlu, ''Teklife çok teşekkür ediyorum. Bunu görüşeceğiz'' dedi. 

Ligin 5. hafta yarışlarında kategorilerinde en iyi performansı sergileyen sporculara da özel ödüller verildi.
Editör: TE Bilişim