Beykoz Üniversitesi Yelken Takımı şampiyonluklara yelken açtı

Beykoz Üniversitesi Yelken Takımı, Marmaris Körfezi’nde düzenlenen 13. Nurolbank Campus Cup Yelkenli Yarışları’nda IRC Best Corrected Time Prize’da (Overall) Türkiye Şampiyonu ve IRC II kategorisinde 1'inci oldu. Kurulalı henüz iki yıl olmasına rağmen zorlu rakiplerini geride bırakarak şampiyonluğu yakalayan takımın sıradaki hedefi ise ülkemizi uluslararası arenada temsil etmek ve yarışmalardan dereceyle dönmek.

Takımın hikayesi Beykoz Üniversitesi’nin yelken takımı kurmak istemesi ve bunun duyurusunu yapmasıyla başladı. Duyurunun ardından üniversite 12 öğrencisine temel yelken eğitimi ve yarışçılık eğitimleri verdi. Ardından Beykoz Üniversitesi Yelken Takımı 15 Kasım 2019’da Sağlık, Kültür ve Spor Müdürlüğü önderliğinde ve şu anki başkanı Yahya Kemal Ata ile Öğrenci Kulüpler Birliği Başkanı Elif Selvi Çifçi’nin özverili çalışmaları sonucunda kurularak çalışmalarına başladı. Henüz iki yıllık bir takım olmasına karşın, sporcular iki yıl içinde beş derece aldı ve katıldığı yarışlardan kupayla döndü.

Bundan sonraki hedeflerinin uluslararası yarışmalarda derece almak olduğunu belirten Yelken Takımı Başkanı Yahya Kemal Ata, şunları söyledi:

“2019 yılında bu takımı kurduğumuz zaman hedefimiz kazanan bir takım olmaktı. Bugün geldiğimiz noktada ise bunu başardığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Okulumuzun desteği ve imkânları sayesinde hedeflerimize adım adım ulaşıyoruz. Önceliğimiz İstanbul’daki yarışmalarda kendimizi gösterip kupalar kazanmaktı. Bunu başardık. Örneğin, yelken takımımız Cumhurbaşkanlığı İkinci Uluslararası Yat Yarışı Cumhuriyet Kupası’nda SB Grup üçüncüsü oldu. Bundan sonraki hedefimiz ise Türkiye genelindeki yarışlara katılmak ve bu yarışlardan kupa ile dönmekti. Bunu da Türkiye genelinde ilk katıldığımız yarış olan ve Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından düzenlenen 13. Nurolbank Campus Cup Yelkenli Yarışları’nda IRC Best Corrected Time Prize’da (Overall) Türkiye Şampiyonluğu ve IRC II kategorisinde ise birinci olarak kanıtladığımızı düşünüyorum. Sıradaki hedeflerimiz; Beykoz Üniversitesi ve Beykoz Üniversitesi Yelken Takımımızı uluslararası yarışlarda temsil etmek ve bu yarışlardan derece ile dönmek.”

Beykoz Üniversitesi Yelken Takımı, 15 Kasım 2019 tarihinde Sağlık, Kültür ve Spor Müdürlüğü önderliğinde ve şu an ki başkanı Yahya Kemal Ata ile Öğrenci Kulüpler Birliği Başkanı Elif Selvi Çifçi’nin özverili çalışmaları sonucunda kuruldu. Üniversite, öğrencilerine yelken takımı hakkında duyurusunu yaparak 12 öğrencisine temel yelken eğitimi ve yarışçılık eğitimleri verdi. Her hafta antrenmanlarını yaparak çalışmalarını sürdüren takımın bugüne kadar elde ettiği pek çok başarısı bulunuyor. Takım şu ana kadar; 2021 Sportsboat Trofesi Kalamış Yelken Kulübü Kupası Üniversiteler Kategorisi Birincisi; 2021 Sportsboat Trofesi Moda Deniz Kulübü Kupası Üniversiteler Kategorisi Birincisi; 2021 Cumhurbaşkanlığı İkinci Uluslararası Yat Yarışı Cumhuriyet Kupası SB Grup Üçüncüsü; 2021 NurolBank Campus Cup IRC II – Birincisi ve IRC Best Corrected Time Prize (Overall) Türkiye Şampiyonu oldu.

Editör: TE Bilişim