Sailing Fest başlıyor

Bebek Parkuru'nda gerçekleştirilecek ve festival havasında yapılacak organizasyona 100 civarında teknenin katılması bekleniyor. 20 Nisan Pazar sabahından akşam saatlerine kadar coşkulu bir şekilde yapılacak festivalde, 2 kategoride yarışlar organize edilecek. IRC kategorisinde lisanslı sporcular yarışırken, Yelken Tutkunları Sınıfı'nda ise deniz tutkusuna sahip amatör sporcular bu coşkuyu yaşayacak.

Festival öncesi Ortaköy House Cafe'de bir basın toplantısı düzenlenirken, toplantıda konuşan Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre, Boğaziçi festivalinin ilkini yapacaklarını belirterek, bu organizasyonun zamanla İspanya'nın Barcelona kentinde yapılan organizasyon ölçüsüne gelmesini hayal ettiklerini söyledi.

İmre, bu yıl olmasa da gelecek yıl katılımın daha fazla olmasını sağlamaya çalışacaklarını vurgulayarak, ''Barcelona'daki gibi binlerce tekneyi bir veya birkaç gün deniz üstünde tutmak istiyoruz'' dedi.

Organizasyonun sponsoru olan Akbank'ın Ödeme Sistemlerinden SOrumlu Genel Müdür Yardımcısı Mine Könüman da yelken sporuna 3 yıldan beri destek verdiklerini vurgulayarak, ''İstanbul Boğazı'ndan birbiri ardına yelkenliler geçerken, bu muhteşem görüntüyü, Bebek Parkı'nda deniz tutkunlarıyla birlikte bir festival havasında izleyeceğiz'' diye konuştu.

Sportworks Yönetim Kurulu Başkanı Kutlu Torunlar da Wings Bosphorus Sailing Fest'in İstanbul'da bugüne dek düzenlenmiş en kapsamlı yelken etkinliği olacağını, boğazın kuzeyinden başlayıp Bebek Koyu'nda sona erecek organizasyonun, lisanslı sporcuların yanı sıra amatör yelkencilere de açık olduğunu dile getirdi.

 

Editör: TE Bilişim