Başarılı yatçılar Alaçatı'da buluştu

Bu yıl 38'incisi düzenlenen Denizbank Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışları'nın ödül töreni Babylon'da gerçekleştirildi

Bu yıl 38'incisi gerçekleştirilen ve Türkiye'nin en kapsamlı yat yarışlarından biri olan Denizbank TAYK Trofesi Deniz Kuvvetleri Kupası Yarışları'nın ödül töreni çarşamba akşamı Alaçatı Babylon'da yapıldı. 17-21 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen ve İstanbul'dan başlayarak Çeşme'de sona eren yarışlarda 69 tekne yer aldı. Türkiye Açık Deniz Yat Kulübü (TAYK) Başkanı Serdar Kısadere'nin evsahipliğinde yapılan ödül törenine yarışmacıların yanı sıra Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Erdal Bucak, Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk, Amerikan Deniz Harp Akademisi Komutanı Koramiral Jeff Fowler de katıldı.

Denizbank'ın ana sponsorluğunda yapılan, Avea'nın ise iletişim sponsorluğunu üstlendiği organizasyon bu yıl yabancı misafirleri de ağırladı. Amerikan Deniz Harp Akademisi'nden gelen 1 subay ve 8 öğrenci, Türk Deniz Harp Akademisi öğrencileriyle birlikte yarıştı.

6 kategoride düzenlenen yarışmada IRC I sınıfında Golden Toy yatıyla Arif Gürdenli, IRC II sınıfında Ciciko yatıyla Nikola Çerkezo, IRC III sınıfında Güneş Sigorta yatıyla Petek ve Serhat Çetin çifti, IRC IV sınıfında Orsa yatıyla Deniz Harp Okulu, IRC V sınıfında Kalkış yatıyla Cihat Kalkış ve Destek sınıfında ise Arinna yatıyla Ergun Demiralp ve Sinan Sümer ikilisi birincilik kupalarını aldı.
Ayrıca yat üreticisi Beneteau Türkiye, 1. etapta First Lady yatıyla Coşkun Baban ve Sinan Sümer, 3. etapta ise Fair Wind yatıyla Levent Karabeyoğlu'na da ödül verdi.

Editör: TE Bilişim