Son on yıldır gerçekleştirdiği rotalar ve organize ettiği gece etkinlikleriyle Yaz Yarışları arasında popüler hale gelen Bayk Cup, 2010 yılında da görkemine yakışır sponsorlarıyla yelken almaya hazırlanıyor. Yarış, bu yıl Akdeniz’in ödüllü marinası Milta Bodrum Marina ve Türkiye’nin lider uluslararası taşımacılık firmalarından Arkas Holding’in ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Türk denizcilik sektöründe öncü yatırımları ile bilinen Arkas Holding, ayrıca Türk sporunun gelişmesi ve sporcuların yetişmesine yönelik  sosyal sorumluluk çalışmaları ile biliniyor.  Arkas Spor Kulübü  voleybol  başta olmak üzere surf, yelken ve  yüzme  branşlarındaki amatör ve profesyonel başarılarıyla dikkat çekiyor. Bu nedenle yarış bu yıl sponsorunun adını taşıyarak “ARKAS BAYK CUP 2010” adıyla yelkencilerini ağırlayacak.

Yaz aylarında etkisini yitirdiği düşünülen rüzgâr, sanılanın aksine Bodrum ve Ege sularında hüküm sürmeye devam eder, bu da yıllardır yarışçılara uzun yaz günlerinde Ege kıyılarında rekabet ve mücadele dolu yarış imkânı sağlıyor. Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü, yaz rüzgârlarında mücadele edecek 500’ü aşkın yarışçıya, 4 gün süresince mücadele edecekleri, birbirinden farklı ve çekişmeli coğrafi rotaları açıklandı.

4 Ağustos’ta Küba Bar’da saat 18:00’da açılış kokteylini düzenleyecek olan ARKAS BAYK CUP 2010, 5 Ağustos Perşembe günü Bodrum önünden dört gün sürecek maceranın startını verecek. Bodrum önünden hareket edecek tekneler ilk gün, Kargı adası – Kos - Kargı adası – Kos rotasında mücadele edecekler.

Toplam 16 mil olan birinci günün ardından yarışçıları 30 millik uzun bir rota bekliyor. 6 Ağustos Cuma günü Kargı önünden start alan tekneler, Kargı – Mersincik – Bodrum etabında yarışacaklar. BAYK Yarış Komitesi rüzgarın çok yüksek veya çok düşük olma ihtimaline karşılık 30 millik rotaya ikinci bir alternatif rota hazırlığı yaptıklarını açıkladılar.

7 Ağustos Cumartesi günü Bodrum – Orak Adası – Bodrum etabında toplam 18 mil üzerinde yarışacak ekipleri Milta Bodrum Marina’ya dönüşlerinde New Old Club’ta kendileri için hazırlanan “Sailing Party” bekliyor olacak. Cumartesi gecesinde Bodrum’un en gözde mekânlarından New Old’da yorgunluklarını atacak ekipleri 8 ağustos Pazar günü Bodrum önünde gerçekleştirilecek şamandıra yarışı bekliyor olacak.

Pazar günü Milta Bodrum Marina Lift Alanında gerçekleştirilecek olan kapanış ve ödül gecesinde ekipler 4 gün süren maceralarının ödüllerini alacaklar. Lift alanında hazırlanan kapanış gecesinde birbirinden farklı sunumlar ve dj performansı yarışçıların yorgunluklarını atmaları için organize ediliyor. Ödül gecesinde yarışçılar ödüllerini ARKAS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Lucien Arkas’tan teslim alacaklar.

Editör: TE Bilişim