YARIŞTA BİRİNCİLİK KUPASI ARKAS TEKNESİ VE EKİBİNDE

4-8 Ağustos Arasında Gerçekleştirilen Bodrum’un En Görkemli Yelken Yarışı Arkas Bayk Cup 2010 Kupaları Birbirinden Zorlu Etapları Başarıyla Tamamlayan Ekiplere Teslim Edildi

Son on yıldır gerçekleştirdiği rotalar ve organize ettiği gece etkinlikleriyle Yaz Yarışları arasında popüler hale gelen Bayk Cup, 2010 yılında da görkemine yakışır sponsorlarıyla yelken severleri Bodrum’un kalbinde ağırladı. Yarış, bu yıl Akdeniz’in ödüllü marinası Milta Bodrum Marina ve Türkiye’nin lider uluslararası taşımacılık firmalarından Arkas Holding’in ana sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Türk denizcilik sektöründe öncü yatırımları ile bilinen Arkas Holding, ayrıca Türk sporunun gelişmesi ve sporcuların yetişmesine yönelik sosyal sorumluluk çalışmaları ile biliniyor.  Arkas Spor Kulübü voleybol başta olmak üzere surf, yelken ve  yüzme  branşlarındaki amatör ve profesyonel başarılarıyla dikkat çekiyor. Bu nedenle yarış bu yıl sponsorunun adını taşıyarak “ARKAS BAYK CUP 2010” adıyla yelkencilerini ağırladı.  

ARKAS BAYK CUP 2010’da yarışın 4 gününü de birinci olarak tamamlayan Bernard ARKAS skipperlığında ARKAS Teknesi birincilik kupasını aldı. Melih Peker skipperlığında DRAGUT teknesi ikinci, Targan HAZARHUN skipperlığında ECLIPCE teknesi üçüncü olarak tamamladı.

4 Ağustos’ta Küba Bar’da yapılan açılış kokteylinin ardından ARKAS BAYK CUP 2010, 5 Ağustos Perşembe günü Bodrum önünden start alarak yarışçılarına dört gün boyunca mücadele ve rekabet dolu etaplar yaşattı. Bodrum’un mavi sularında seyreden tekneler, zaman zaman etkisini yitiren rüzgâra rağmen eğlence dolu parkurlarda mücadele verdiler.

Birinci gün yarışında Bodrum – Kargı Adası – Kos Adası – Kargı Adası – Kos Adası arasında 16 millik bir yarış tamamlayan ekipler, ikinci gün ARKAS BAYK CUP 2010’un en uzun coğrafi rotasını tamamladılar. İkinci gün ekipler Kargı Adası – Mersincik Adası – Bodrum arasında 30 millik uzun rotada yarıştılar.

7 Ağustos Cumartesi günü Bodrum – Orak Adası – Bodrum etabında mücadele veren ekipleri 18 millik rotaları sırasında kuvvetli esen rüzgar sayesinde rahat ve keyifli bir yarış gününü daha tamamladılar. Ekipler yarışın son günü olan 8 Ağustos’ta koy içinde şamandıra yarışıyla kıyasıya mücadele verdiler.

Bodrum’a ve Kargı adasının kuzeyine atılan şamandıralarla hazırlanan 24 millik büyük parkuru ekipler 10-11 knot esen rüzgar sayesinde sorunsuz tamamladılar. Günbatısından esen rüzgarlarla start alan tekneler alışılmışın dışında uzunlukta olan şamandıra yarışını tamamlayarak ARKAS BAYK CUP 2010’un sonuna geldiler.

8 Ağustos Pazar günü Milta Bodrum Marina Lift Alanında gerçekleştirilen kapanış ve ödül gecesinde ekipler 4 gün süren maceralarının ödüllerini aldılar. Lift alanında hazırlanan kapanış gecesinde yarış sırasında objektiflere yansıyan karelerin yer aldığı slayt gösterisi ve dj performansında yarışçılar yorgunluklarını attılar. Ödül gecesinde overall’da başarılı olan ilk beş takım ödüllerini ARKAS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Lucien Arkas’tan teslim aldılar.

arkas cup arkas cup

GENEL SONUÇLAR

ARKAS

 

BERNARD ARKAS

 

DRAGUT

 

DRAGUT EKİBİ

 

FINANS EMEKLİLİK-ECLIPSE

 

A.TARGAN HAZARHUN

 

SAFINAZ

 

SANEM NALBANTGİL

 

HEAVEN CAN WAİT

 

SERGEY LEBEDEV

 

 

GRUP SONUÇLARI
 IRC 1

 

 

ARKAS

 

BERNARD ARKAS

 

FINANS EMEKLİLİK-ECLIPSE

 

A.TARGAN HAZARHUN

 

HEAVEN CAN WAİT

 

SERGEY LEBEDEV

 

 

 

Editör: TE Bilişim