Ferhat ve Gülşen Menç çiftinin down sendromlu olarak dünyaya gelen çocukları Alperen Menç, 8 yaşında başladığı yüzmede elde ettiği başarılarla dikkati çekiyor.

Sırtüstü, serbest, kelebek ve kurbağalamada 15 yaş kategorisinde Türkiye şampiyonluğu elde eden Alperen, antrenmanlarını Kepez Park Varsak Yüzme Havuzu'nda yapıyor. Alperen, yaptığı açıklamada, yüzmeyi çok sevdiğini belirtti. Yüzerken kendisini çok iyi hissettiğini dile getiren Alperen, "Her gün antrenmanlarda çalışıyorum. Antrenör Semra Hanım'ın desteğiyle, onun dediği gibi yapıyorum. İnşallah, Avrupa ve dünya şampiyonu olmak istiyorum." ifadelerini kullandı. 

Baba Menç: "Bunları hayal ederek başlamamıştık"

Alperen'in babası Ferhat Menç, 8 yaşındayken oğlunu tamamen eğlence amacıyla yüzmeye götürdüğünü, zamanla bu sporda yarışmacı olarak başarılı olabileceğini düşünmeye başladıklarını söyledi. Oğlunun olimpiyatlarda şampiyon olmasını hedeflediklerini dile getiren Menç, "Biz bu işe bunları hayal ederek başlamamıştık. Alperen’e sosyal bir aktivite olsun, yüzmeyi öğrensin amacıyla başladık." dedi.

İki yıl önce antrenör Semra Karayılanoğlu ile sportif amaçlı olarak çalışmalara başladıklarını aktaran Menç, "Alperen, iki yıldır profesyonel olarak yüzüyor. Geçen yıl bölge birinciliği ve 4 Türkiye şampiyonluğu elde etti." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim