Yarışlar sonunda düzenlenen törene, AK Parti Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış ve Metin Kaşıkoğlu, Düzce Valisi Vasip Şahin, Kaymakam Mehmet Ünal, Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ile sporcular ve kulüp yöneticileri katıldı.

Vali Vasip Şahin, Akçakoca şehir meydanındaki törende, ilçenin çifte bayram yaşadığını belirterek, şunları söyledi.

''Denizcilik ve Kabotaj Bayramını iki kez kutlamış olmanın gururunu yaşıyorum. Bu nedenle Denizcilik Müsteşarlığına teşekkür ediyorum. Ülkemizin üç tarafının da denizlerle kaplı olmasına rağmen denizlerimizden tam olarak istifade edemediğimizi görüyoruz. Denizcilik sektöründe ve deniz sporlarında dünyada henüz tam anlamıyla söz sahibi olamadık ama bugün gördüklerimizden çok umutluyum. Hem denizcilik sektöründe hem de deniz sporlarında hak ettiğimiz yere çok kısa zamanda geleceğimize inanıyorum.''

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu da Ulu Önder Atatürk'ün, 'Denizciliği Türk'ün milli duygusu olarak benimsemeli ve onu az zamanda başarmalıyız' sözünün Türk denizciliğinin rotasını çizdiğini belirtti. Müsteşarlık olarak, Kabotaj Bayramı kutlamalarını yıl içerisine yayarak bu bilinci geliştirmeye çalıştıklarını ifade eden Naiboğlu, su sporları konusunda ise her yerde kulüplerin kurulmasıyla bu spor dalının her zaman büyüyeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından, dereceye giren sporculara ödülleri Vali Şahin, Denizcilik Müsteşarı Naiboğlu, Turizm Bakanlığı Müsteşarı Yılmaz ve milletvekilleri verdi.
Editör: TE Bilişim