15 – 18 Temmuz 2011 tarihleri arasında düzenlenen 40. Deniz Kuvvetleri MİLGEM Kupası Yat Yarışı ve Doğu Ege Yelken Haftası Kapsamında bulunan Çeşme Marina-ICYC Kupası (18 Temmuz) ile Çeşme Koyiçi Yarışı (19 Temmuz) ödülleri, 19 Temmuz 2011 Salı günü Çeşme Marina’da düzenlenen törende sahiplerini buldu. DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Yelken sporunun gelişimine destek verdiğimiz için gururluyuz.Yarışa katılan tüm ekipleri tebrik ediyorum” dedi. TAYK Komodoru Serdar Kısadere ise, “Deniz Kuvvetleri Kupası gibi Ülkemizin en önemli bir spor etkinliğine 40 yıldır ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. DenizBank ile birlikteliğimiz Türk yelkenciliğine büyük bir ivme kazandırmıştır ve kazandırmaya devam edecektir” diye konuştu.

DenizBank - TAYK (Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü) Trofesi kapsamında düzenlenen 40. Deniz Kuvvetleri MİLGEM Kupası Yat Yarışı ve Doğu Ege Yelken Haftası Kapsamında bulunan Çeşme Marina - ICYC Kupası (18 Temmuz) ve Çeşme Koyiçi Yarışı (19 Temmuz) galipleri belli oldu. Dereceye girenlere ödüllerini vermek için 19 Temmuz 2011, Salı akşamı Çeşme’de tören düzenlendi. Yapılan törene sporcuların yanı sıra DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ve TAYK Komodoru Serdar Kısadere de katıldı. DenizBank, Türk denizciliğine finansal destek sağlayan kuruluşların başında geliyor ve TAYK’ın dört yıldan beri kurumsal sponsorluğunu üstleniyor. “Deniz Kuvvetleri MİLGEM Kupası” adı altında 40. kez yapılan Deniz Kuvvetleri Kupası Açık Deniz Yat Yarışı, 15 - 18 Temmuz 2011 tarihleri arasında birbirinden heyecanlı mücadelelere sahne oldu. Yarış İstanbul Çengelköy’den start alıp İzmir Çeşme’de son buldu. Bu yıl 19.'su düzenlenen DenizBank-TAYK Doğu Ege Yelken Haftası (DEYH) Yarışları ise 18-19 Temmuz'da Çeşme'de 3 koy içi yarışla devam etti.

MİLGEM’de 61 yat yarıştı

260 deniz mili mesafeli parkurda tek etaplı olarak IRC I, II, III, IV, V ve destek sınıflarında gerçekleştirilen MİLGEM Kupası yarışında 61 yat start aldı. Yarışın galipleri ise IRC. I sınıfında Provezza 7 adlı teknesiyle Ergin İmre ve ekibi, IRC. II'de Goblin 2 adlı teknesiyle Aydın Yurdum / Kaan İş ve ekipleri, IRC. III'de Keyfim 3 Buçuk Ceva Log adlı teknesiyle Hakan – Selim Yazıcı ve ekipleri, IRC. IV sınıfında Gambas adlı teknesiyle Metin Zavaro ve ekibi, IRC. V sınıfında Graceland adlı teknesiyle Turhan – Can Soyaslan ve ekipleri ile destek sınıfında ise Keyif 60 adlı teknesiyle Elif – Ercüment Gümrük ve ekipleri oldu. 3 etap olarak düzenlenen Denizbank-TAYK Doğu Ege Yelken Haftası kapmsanında düzenlenen Çeşme Koyiçi yarışlarına ise toplam 44 yat katıldı.

“DenizBank olarak verdiğimiz destekten mutluyuz”

Ödül töreninde konuşan açıklama yapan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, 4 yıldır TAYK’ın kurumsal sponsorluğunu üstlendiklerini ve yelken sporunun gelişimine böylelikle destek verdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Ateş, “Bugün bizim gibi bir çok büyük kurumun da yüzlerini deniz’e döndüğü ve bu alanda sponsorluklar üstlendiğini görmek çok sevindirici. Bu gelişmeyi bu alana uzun yıllardır yatırım yapan, destek veren bir kurumun temsilcisi olarak, doğru yolda olduğumuzun güzel bir göstergesi olarak değerlendiriyorum. Deniz Kuvvetleri Kupası Açık Deniz Yat Yarışı ve Doğu Ege Yelken Haftası Koyiçi yarışlarına katılan tüm ekipleri de tebrik ediyorum. Hepsi centilmence mücadelenin ve sportmen ruhun temsilcileri oldular” dedi.

Törende konuşan TAYK Komodoru Serdar Kısadere ise, “Deniz Kuvvetleri MİLGEM Kupası yat yarışı Ülkemizin en önemli spor etkinliklerinden biridir. Böyle önemli bir etkinliği 40 yıldır aralıksız düzenleyen Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü bununla gurur duymaktadır. Dört yıldır DenizBank Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü’nün Kurumsal Sponsorudur. Bu birlikteliğimiz Türk yelkenciliğine çok önemli bir değer kazandırmıştır ve kazandırmaya devam edecektir” diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim