Marmaris'te bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Uluslararası Yat Yarışları Haftası, rekor sayıda yelkenli yatın katılımıyla başladı.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından Marmaris Körfezi'nde gerçekleştirilen yarışlara 17 ülkeden 159 yatla yaklaşık bin 500 yatçı katıldı.

'IRC' (Uluslararası Yarış Klasmanı) ve 'IRC Charter' kategorilerinde toplam 4 klasman grubunda düzenlenen yarışlar kapsamında 5 günde iki açık deniz, üç koyiçi olmak üzere 5 yarış sonunda dereceye girenler belirlenecek.

Yarışın startı öncesinde yarış komitesi, telsiz anonsuyla katılımcıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Oldukça rüzgarlı bir havada başlayan yarışların startında yatçılar, birbirlerine çarpmamak için yoğun çaba gösterdi.

Şiddetli rüzgar nedeniyle yelkenlerini kontrolde zorlanan bazı yatçılar zaman zaman zor anlar yaşadı. Deniz üzerindeki dubaların etrafından en önce dönerek bitiş noktasına ulaşmaya çalışan yatlar, renkli görüntüler oluşturdu. Saatteki hızı 25 knotu bulan rüzgar, yatıların parkurda beklenenden daha hızlı bir şekilde yol almalarını sağladı.

İlk gün yarışları sonunda hakem heyetinin yapacağı değerlendirmenin ardından dereceye giren yatların belirleneceği öğrenildi. 23. Uluslararası Yat Yarışları Haftası, cuma günü sona erecek.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü Basın Sözcüsü Halit Kesgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarış haftasının Türkiye'nin yanı sıra Doğu Akdeniz'deki en fazla katılımlı yelkenli yat yarışı olduğunu belirtti.

Yarışlara Türkiye, Avusturya, Bulgaristan, Danimarka, Almanya, Yunanistan, Hollanda, Rusya, İsveç, İsviçre, İngiltere, Ukrayna, Romanya, Estonya, Belarus, İtalya ve Fransa'dan yatçıların katıldığını kaydeden Kesgin, 159 yelkenli yat ile bu yıl katılımcı rekoru kırıldığını söyledi.

Gelen yoğun talep üzerine bu sene yarışa katılacak yat sınırlandırmasını kaldırdıklarını ifade eden Kesgin, Yarış Haftası'nın yat yarışlarında bir marka haline geldiğini kaydetti.
Editör: TE Bilişim