Organizasyonun tanıtım toplantısı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) 1. Asbaşkanı Türker Arslan, TMOK Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Usta ve Samsun Electronics Türkiye Kurumsal Pazarlama Müdürü Lara Mutluay'ın da katılımıyla Ortaköy The Hause Cafe'de düzenlendi.

İki kıta arasında düzenlenen dünyanın ilk ve tek yüzme organizasyonu olarak dikkati çeken yarışın toplam 1000 sporcu ile sınırlandırıldığı vurgulanırken, Türkiye ile birlikte 43 ülkeden sporcuların mücadele edeceği aktarıldı.

Kanlıca İskelesi'nden başlayacak olan ve 7 ayrı yaş kategorisinde düzenlenecek yüzme yarışında sporcuların 3 grup halinde start alacakları ve yaklaşık 6,5 kilometrelik parkuru tamamlayarak Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı önünde finiş görecekleri belirtildi.

Ayrıca, yüzme kulübü dahi olmayan Nepal'den 1 yüzcünün de organizasyona katılacağı aktarılırken, İsviçre'de yüzme eğitimi aldığı ifade edilen bu sporcunun Türkiye'ye gelerek eleme yarışlarını başarıyla tamamladığı ve 23. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'na dahil olma hakkı elde ettiği açıklandı.

KANO VE GONDOL YARIŞLARI YAPILACAK

Organizasyon kapsamında geçmiş yıllarda düzenlenen kürek ve yelken yarışları bu yıl 23. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'nda yer almazken, yerlerine kano ve gondol yarışlarının olacağı bildirildi.

Kanoda açık deniz tipi K1 (Tekli) ve K2 (İkili) tipi teknelerin mücadele edeceği, bu yarışın da yine Kanlıca İskelesi'nden başlayıp, Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı önünde sona ereceği aktarıldı.

Organizasyonda, İtalya Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 150. yılı etkinlikleri kapsamında, İtalya'nın Venedik kentiyle özdeşleşen gondol yarışları da gerçekleştirilecek.

İtalya'dan getirilen 2 adet gondolun, birinde İtalyan, diğerinde ise Türk ekiplerin yer alacağı ve aralarında bir yarış yapacakları kaydedildi.

Editör: TE Bilişim