Pegasus Windsurf Ligi 2. Ayak yarışları Gömeç Balıkesir’de …

Türkiye Yelken Federasyonu ve Pegasus Hava Yolları iş birliği ile geçtiğimiz yıl kurulan Pegasus Windsurf Ligi, 2012 yazında da kıyasıya bir rekabete sahne olacak.

Türkiye’nin en başarılı 77’si erkek , 19’u kadın olmak üzere toplam  96 slalom windsurfçüsünin  kayıt yaptırdığı Pegasus Windsurf Ligi’nde İzmir, Adana, İstanbul, Muğla,Zonguldak, Tekirdağ, Trabzon ve Çanakkale olmak üzere 8 il ve 18 farklı kulüb temsil edilecek.
 Lig sonunda  Erkek, Kadın, Genç Erkek, Genç Bayan ve Master Erkek  sınıflarında Türkiye Şampiyonları belirlenecek.

Arkent Gençlik ve Spor Kulübü evsahipliğinde gerçekleşecek Pegasus Windsurf Ligi 2. Ayak Burhaniye yarışları , 27 Temmuz  Cuma günü saat 13:00 de Arkent Tatil Sitesi Martı koyunda start alacak.  28-29   Temmuz  tarihlerinde saat 10:30’dan itibaren başlayacak yarışlarda gün içerisinde maksimum 3 yarış serisi gerçekleştirilecek.

Bu yıl 3 ayaktan oluşacak Pegasus Windsurf Ligi yarışları, 12 Ağustos’ta İstanbul’da Türkiye Şampiyonları yaratarak sona erecek.

Datça 1. Ayak yarışları sonucunda;  Kadınlarda İzmir Ferdi sporcusu Lena Aylin Erdil 3.4 puanla lider durumda yer alıyor.  Çağla Kubat 4.7 puanla 2.ci, Alaçatı Windsurf Kulübü sporcusu Fulya Ünlü 3.sırada.Erkekler Genel Klasmanda Fenerbahçe Spor Kulubü Sporcusu Ertuğrul İçingir 5.4 puanla Lider olurken,  , Redline Windsurf Kulubünden Emirhan Kolburan 6.7 puanla 2., Datça Belediyespor sporcusu Berk Yalgın 14 puanla 3.sırada yer alıyor.
Pegasus Windsurf Lig 2012 Takvimi;

  • 13 – 15 Temmuz  Datça/Muğla                                                                                                                          
  • 27-29 Temmuz   Gömeç/Balıkesir                                                                                                                                   
  • 10-12 Ağustos  Büyükçekmece /İstanbul   
Editör: TE Bilişim