Fethiye limanına giren ve yolunu bulamayan Balina kurtarıldı

Uzmanlar tarafında dünyada çok enden türlerden olan Sowerby’s Beaked Whale cinsi balina olduğu söylendi.

Balina Fethiye limanına girdi ve adete kapalı bir göl gibi olan limanda, liman çıkışını bulamadığı için kurtarma operasyonuyla doğal hayatı olan maviliklere gönderildi.

Liman başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında koordinesinde sabah saatlerinde başlayan kurtarma olayına sanatçı kişiliğiyle tanıdığımız ressam ve şair  Fethiye Liman Başkanı Kapt. Murat YILDIZ, bu defa dalgıçlık kıyafetlerini de giyerek bizzat katıldı. 

Sahil Güvenlik Komutanlığından Teğmen Arif ve ekibi, bölgedeki dalgıçlardan oluşan kurtarma ekibiyle,  önce balinayı bir teknenin bordasına çok hassas bir şekilde aborda edilmesi sağlandı. Bu işlemler esnasında balina sanki yapılmak istenenin farkındaymış gibi hiç zorluk çıkarmadığı gibi, son derece sakin ve dalgıçların arkadaşlığından memnun gibiydi.

Balinanın sakinliğiyle ilgili olarak Liman başkanı “kendisine limanlar kanununun 2 maddesini anlattım o da anladı” diye espri yaptı.

Balinanın bordasına aborda olduğu tekne başka bir tekne tarafında yavaş bir hızda çekilerek yaklaşık bir buçuk saat sonra kızıl ada açıklarına kadar getirildi ve balina serbest bırakıldı. Serbest bırakılan balina kurtarmaya katılanların etrafında sanki teşekkür edercesine bir daire çizerek maviliklere daldı.

Kurtarmaya katılanlar ve halk tarafından mutlu son coşkuyla karşılandı.

 

Editör: TE Bilişim