Ünlü modacıların muhteşem tekneleri

Moda tasarımcılarının dünyanın en zengin kişileri arasında olduğunu biliyoruz. Böyle olunca da, bazı ünlü modacılar süperyatlarını kendi tasarımlarının da etkisi ile özel olarak ürettiriyorlar.

Moda tasarımcıları dünyanın önde gelen süperyat üreticilerine verdikleri siparişlerde, dış görünümü ve teknik özellikleriyle en mükemmeline sahip olurlarken, iç dekorasyonunda da kendi markalarını ve tarzlarını yansıtma fırsatı elde ediyorlar. İşte, dünyaca ünlü moda tasarımcılarının sahip oldukları süper yatlardan bir kaç tanesi...

1. VANTAGE - CALVIN KLEIN

Süperyatın iç dekorasyonundaki erkeksi tarz; çikolata rengi, krem ve mavi renkler, Aura, Nicotrend ve Rubelli marka kumaşlar kullanılarak elde edilmiş. İç mekanlardaki bölmelerde rustik tarzda tik, koyu lacivert boyalı, parlak Zebrano aksamlar ve kapı eşiklerinde ise Wenge karolara yer verilmiş. Vantage süperyatında, 12 konuk 6 kamarada ağırlanabiliyor. King size yataklı master kamarada, çalışma bölümü ve iki özel banyosu ile, en mükemmel konaklama olanağını sağlıyor. Süperyatın harika bir eğlence sistemi de bulunuyor. Vantage süperyatı sahip olduğu iki adet MTU 12V 400 M90s motor ile maksimum 28 knot hıza erişebilirken, konforlu bir şekilde 24 knot seyir yapabiliyor.

2 . MAIN - GIORGIO ARMANI

Ünlü modacı Armani, 65 metre boyundaki Main süperyatını 2008 yılında satın aldı. Teknenin 60 milyon dolar maliyetli üretimi, İtalya’nın en ünlü tersanelerinden biri olan prestijli Codecasa tersanesinde, 30 ay sürmüştü. Giorgio Armani, süperyatın dış tasarımında müdahalede bulunmuş, köşeli çizgilere sahip gövdesini oluşturmuştu. Main'de 12 konuk ağırlanabilirken, hizmeti 14 mürettebat yapıyor. 6 kamarası, biri resmi diğeri daha samimi tarzda düzenlenmiş 2 ayrı salonu, spiral merdivenleri, asansörü, jakuzisi, spor salonu, sineması ve güneşlenme güverteleri, Armani’nin imzasını taşıyan sayısız detaylarla donatılmış. Yatta 2 adet Caterpillar (3516B) dizel motor 2.479 HP güç üretiyor ve bu sayede yat maksimum 17 knot hıza ulaşabilirken, seyir hızı olarak 14 knot veriliyor.

3 . REGINA D'ITALIA - DOMENICO DOLCE VE STEFANO GABBANA

İtalyan moda tasarımcılarının 51 metre uzunluğundaki süperyatı, Codecasa tersanesinde 2006 yılında imal edildi. Yatın iç dekorasyunu Lazzarini Pickering Architetti, dış tasarımını ise Della Role Design gerçekleştirmişti. Regina d'Italia'nın en önemli özelliği, kendine has dev şişme su kaydırağı. Diğer ayrıntıları arasında iki yana açılan, ele benzeyen altın kapı kolları ve tabii ki leopar döşemeleri bulunuyor. Yattaki konukların ağırlandığı 4 kamaraya, 4 egzotik havyan adı verilmiş; zürafa, fil, timsah ve gergedan. Diğer lüks özellikleri ise, altın derzli granit yer kaplamaları, safir ve yakut taşlı altın kaplama banyo bataryaları.. Regina d'Italia'da ultra modern teknolojik ürünler kullanılarak, konfor ve deniz güvenliği en üst düzeye taşınmış. Süperyat 17,5 knot maksimum hıza çıkabilirken, seyir hızı 14 knot olarak bildiriliyor.

4 . T.M.BLUE ONE - VALENTINO GARAVANI

Valentino’nun 46,32 metre boyundaki süperyatı T.M. Blue One, annesi Teresa ve babası Mauro’nun isimlerinin ilk harflerini taşıyor. Süperyat 1988 yılında, İtalya’nın Viareggio kentinde, Picchiotti’nin tersanesinde üretilerek ünlü modacıya teslim edildi. T.M. Blue One'da, aralarında Picasso ve Warhol dahil olmak üzere 11 harika sanat eseri bulunuyor. İç tasarımında Valentino imzasından daha ziyade, ünlü mimar Peter Marino etkili olmuş. Süper performansına geldiğimizde ise, 14 knot maksimum ve 12 knot seyir hızını görebiliyoruz.

5 . EOS - DIANA VON FURSTENBERG

Eos yelkenli yatı, teknik olarak Diane Von Furstenberg’in kocası, kendisi de bir dolar milyoneri olan Barry Diller’in üzerine kayıtlı. 305 feet uzunluğundaki süperyat, dünyanın en büyük yelkenli yatı olarak kayıtlarda yer alıyor. Eos yelkenlisi, 2006 yılında Almanya’nun Bremen kentindeki Lurssen tersanesinde denize indirildi. Süperyat sahip olduğu seçkin iç tasarımını, ünlü dekoratörler Bill Langton ve Francois Catroux’dan alıyor. Çok zarif çizgilere sahip olan bu yelkenlide, 16 konuğa 21 mürettebat hizmet etmeye hazır durumda. 3 direkli yelkenli, ayrıca sahip olduğu çok sağlam 2 adet MTU dizel motor ile, maksimum 16 knot hıza erişebiliyor. 150 milyon dolara malolan Eos yelkenlisi, şirketin Manhattan’daki genel merkezinin tam karşısında bağlı duruyor ve Diller her gün için 2.000 dolar ödüyor.

Editör: TE Bilişim