Hedef 176 saatle rekor kıran ABD'li ünlü sihirbazı geçmek! Türk dalgıç, su altında 8 gün kalacak
 
   
ANKARA -AA- Türk dalgıç Nejat Tekin, ABD'li ünlü sihirbaz David Blaine'e ait 176 saatlik su altında kalma dünya rekorunu kırmak amacıyla çalışmalara başladı.

Ankara'da bir kozmetik firmasında çalışan ve aynı zamanda dalgıç eğitmenliği yapan Nejat Tekin, "Su altında en uzun kalma rekoru"nu kırmak için kollarını sıvadı. 2006 yılında ABD'li sihirbaz David Blaine'in New York'taki Lincoln Center'da hazırlanan özel bir havuz içerinde 176 saat kalarak kırdığı dünya rekorunu geçmek isteyen Tekin, çalışmalarını Gazi Spor Merkezi'nde sürdürüyor.

Çalışmalarıyla ilgili olarak soruları yanıtlayan Tekin, rekor denemesini Ankara'daki bir alışveriş merkezine kurulacak özel akvaryum içerisinde gerçekleştireceğini anlattı. Guinness'e başvurduklarını ve gelecek cevabı beklediklerini belirten Tekin, şunları söyledi: "Akvaryuma 21 Ekim tarihinde gireceğim ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda su altında Türk bayrağı açarak, rekorumu ilan edeceğim. Açtığımız Türk bayrağını Genelkurmay Başkanımız İlker Başbuğ'a hediye etmek istiyoruz."

Bu tür rekor denemelerinin çok ciddi organizasyonlarla başarılabildiğine dikkati çeken Nejat Tekin, amaçlarının sadece rekor kırmak değil, bu deneme sayesinde yardım kuruluşlarına da destek sağlamak olduğunu vurguladı. Tekin, "Bu deneme yapılırken kurulacak standlarla aralarında LÖSEV, TEMA ve Mehmetçik Vakfının bulunduğu 28 ayrı kuruluşa yardım toplanacak. Bu kuruluşlara büyük bağış yapan firma veya kişilere, su altından sürprizlerim olacak" diye konuştu.

Rekor denemesi sırasında 8 gün suda kalacak olan dalgıç Nejat Tekin, bu süre içerisinde beslenme, uyku ve tuvalet ihtiyacını su altında giderecek. 2 kurtarma dalgıcı ve 1 doktorun 24 saat akvaryum çevresinde görev yapacağını anlatan Tekin, şöyle devam etti: "8 gün boyunca su altında uyuyacağım ve devamlı sıvı maddelerle besleneceğim. Bu sayede tuvalet ihtiyacını en aza indireceğiz. Su altında uyurken ve beslenirken "Fullface" modeli özel bir maske kullanacağım. Bu sayede daha rahat beslenip, uyuyabileceğim. Oksijen akışını ise şu an için tüple sağlamayı düşünüyoruz. Ancak antrenmanlarda bu konuyu netleştireceğiz. Belki dışardan oksijen desteği de sağlayabiliriz. Suyun altında açıkçası çok canım sıkılıyor. Deneme sırasında tavla, satranç oynayıp, kitap okuyarak zaman geçirmeyi düşünüyorum. Uyku konusunda problemim yok. Suyun altında da rahat rahat uyuyacağım." 
 

Editör: TE Bilişim