Türel: Kadınlar Plajı Açacağız

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kemer ilçesi çıkışındaki Sarısu'da kadınlar plajı açacaklarını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediyeye bağlı Halil Akyüz Huzurevi'nde basın mensuplarıyla iftarda biraya geldi. Türel, Konyaaltı sahilinde başlayan ücretsiz plaj uygulamasının, Antalya'nın Kemer hattındaki son noktası Sarısu Plajı’nda da Ramazan Bayramı öncesi hayata geçirileceğini söyledi.

Bunu Lara plajının takip edeceğini kaydeden Başkan Menderes Türel, şöyle konuştu:

"AK Parti, engellilere, bayanlara Anayasa'da pozitif ayrımcılık öngören bir değişikliği destekledi. Konyaaltı'nda bildiğiniz gibi engelli vatandaşlarımız için bir çalışma söz konusuydu. Aynı engelli vatandaşlarımızın bu noktada bizden engelli plajı talep ettiği gibi bayan vatandaşlarımızın da kendilerine özel bir plaj hizmeti sunulması talepleri gündemimizde oldu. Bu çalışmayı da Sarısu'da yapmak suretiyle, kadınlar plajı oluşturmak suretiyle ‘Kadınlar Plajı' adıyla vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız."

Sarısu'da isteyenin kadınlar plajında isteyenin diğer tarafta yüzebileceğini belirten Türel, "Biz herkese hizmet vermek zorundayız. İsteyen istediği gibi inançlarını, özgürlüklerini bu ülkede yaşayabilmeli. Bunların baş savunucusu bir siyasi olarak gereğini yapacağımı da ifade etmek isterim" dedi.

Başkan Türel, bir soru üzerine kadınlar plajının tesettür plajı olmadığını söyledi.

Editör: TE Bilişim