"Temel Reis'in köyü" ilgi görüyor

Malta'da, çizgi film kahramanı Temel Reis'in filminin çekimleri için kurulan köy, doğal güzellikleri ve rengarenk ahşap evleriyle dikkat çekiyor  Çocuklara olduğu kadar yetişkinlere de hitap eden 35 yıllık sette, film çekimleri sırasında kullanılan dekorlar da görülebiliyor

Çizgi film kahramanı Temel Reis'in filmi için 35 yıl önce Malta'da oluşturulan köy ilgi görüyor. Malta'nın Anchor Koyu'nda, 1980'li yıllarda Temel Reis'in Popeye filminin çekimleri için 20 ahşap evin yer aldığı köy kuruldu. Köy, film çekimlerinin ardından ziyarete açıldı. İçerisinde rengarenk ahşap evler, kafeler, oyun alanları, park ve müzenin yer aldığı köyde, film sırasında kullanılan dekorlar da görülebiliyor. Doğası ve mimarisiyle çocuklara olduğu kadar yetişkinlere de hitap eden sette, Temel Reis ile diğer çizgi film karakterleri Safinaz ve Kabasakal'ı canlandıran animatörlerin şovları da izlenebiliyor. İsteyen ziyaretçiler, animatörlerle fotoğraf çektirebiliyor, tekne turuna katılıp masmavi koyun tadını çıkarabiliyor.

Küçük bir ada ülkesi olması nedeniyle ulaşımın kolay olduğu Malta'da, film setinin bulunduğu Anchor Koyu'na otobüsle yaklaşık 1 saat, otomobille ise 20 dakikada ulaşılabiliyor. Sete, başkent Valletta başta olmak üzere Sliema, Mellieha, Bugibba gibi şehirlerinden de otobüs kalkıyor.

 Temel Reis'i Robin Williams canlandırmıştı

Robert Altman'ın yönetmenliğinde sinemaya uyarlanan Popeye filminde, Temel Reis'i ünlü oyuncu Robin Williams, Safinaz'ı ise Shelley Duvall canlandırmıştı. Gücünü ıspanaktan alan film karakteri Temel Reis, 19. yüzyılın başlarında Elzie Crisler Segar'in çizimleriyle hayat buldu. Ispanak yeme alışkanlığına katkıları dolayısıyla Temel Reis'in heykeli de dikilmişti.

Editör: TE Bilişim