Armatör Kahraman Sadıkoğlu’nun 800 metrekarelik My Fantasy adlı yatı, Marmaris’in Orhaniye köyündeki marinaya çekildi. Yat, Marmaris Liman Başkanlığı yetkililerinin inceleme yapması için öğlen saatlerinde Orhaniye köyündeki Martı Marina’ya çekildi.

Sertifikamız var

Yatın çekilmesi sırasında içerisinde bulunan Armatör Sadıkoğlu, şu açıklamayı yaptı: “Bütün sertifikalarımızı aldık. Şu anda Liman Başkanlığı’nın gösterdiği yerde duruyoruz. Sahil Güvenlik de geldi belgelerimizi kontrol etti. Zaten yatın en son tüzüğe göre bakım onarımını yapmıştık. Sertifikalarımızı aldık. Limana müracat ettik ve şu an Orhaniye Köyü’nde marinada duruyoruz. Şimdilik bir süre burada bekleyecek.”


1 ay kontrat yaptı

Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bir botun eşlik ettiği My Fantasy, turistlerin de ilgisini çekti. Yatın ne tür bir deniz taşıtı olduğunu anlayamadıklarını belirten turistlerin hatıra fotoğrafı çektirdikleri görüldü. Marina yetkilileri, römorkör yardımıyla marinaya yanaştırılan yatta Marmaris Liman Başkanlığı görevlilerinin önümüzdeki günlerde inceleme yapacağını söylerken, yatın limanla kontrat yaptığını ve 1 ay boyunca bekleyeceğini ifade etti.

Göcek’ten çekildi


İlk olarak Göcek koylarında görülen ve denizi kirlettiği gerekçesiyle vatandaşların tepki gösterdiği yatın, KKTC’ye götürüleceği açıklanmış, ancak bir süre sonra Marmaris’te bulunan Aksaz Deniz Üs Komutanlığına çekilmişti.Aksaz’da 3 gün kalmasına izin verilen yat, Kumlubük koyuna demirlemiş ve burada bir süre kaldıktan sonra Marmaris Albatros Marina’ya çekilmişti.
 

Editör: TE Bilişim